dasio Napisano 16 marca 2009 Udostępnij Napisano 16 marca 2009 Mam takie pytanie któro mnie nurtuje. Co jest lepiej zainwestować w kolumny tańszej serii ale te największe (np. Magnat Quantum 508) czy z seri wyzej ale te mniesze( np. Magnat Quantum 605). Nie koniecznie to dotyczy Magnatów ale każdej innej firmy. Co o tym sądzicie a może wiecie coś z własnego dośwadczenia?Czy warto przepłacać za większą serię czy lepiej kupić niższą seria ele tą "większą" cyfrą? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 16 marca 2009 Udostępnij Napisano 16 marca 2009 To wszystko zależy od sytuacji, jeśli chodzi o Magnata to lepsze będą te 605, chociaż to każdy sam musi ocenić, ale może w jakiejś innej sytuacji opłacałoby się kupić niższą serię, ale większa kolumna (np. duże pomieszczenie odsłuchowe, mały budżet) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JaceQ Napisano 17 marca 2009 Udostępnij Napisano 17 marca 2009 Ja bym brał 605, zdecydowanie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waldek Napisano 17 marca 2009 Udostępnij Napisano 17 marca 2009 Witam!W relacjach "większe-mniejsze" nie Bierzesz pod uwagę powierzchni odsłuchowej, nie podajesz do czego mają służyć (KD/muzyka?). Jaki cel ma kupowanie 508 do pokoju 20 m2, a właściwie jaki sens? Jak już to Q 507, te przynajmniej mają 17 cm na basie, ale one do pomieszczeń pow. 25 m 2. Ja posiadam 505 na prawie 20-stu, wystarczają z nawiązką. Bass reflex z tyłu, więc kwalifikują się co najmniej na metr od ściany (licząc od przedniej ściany kolumny), lubią dużo "powietrza".Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts