bystry1984 Napisano 25 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 25 grudnia 2022 Witam użytkowników. Przychodzę o poradę a mianowicie. Użytkuje amplituner onkyo Tx-Śr 505e. Wymienilem do niego kolumny na magnat supreme 1002. Wcześniej i obecnie chciałbym korzystać do słuchania muzyki z systemu stereo i do filmów w systemie 5.1. Niestety po podłączeniu kolumn zaczął się wyłączać po przekroczeniu połowy skali głośności. Albo coś źle zrobiłem ale jego żywot dobiegł końca. Szukam zastepcy dla niego właśnie pod magnaty. Nie będę kołował i szukam czegoś używanego co poradzi sobie z tymi kolumnami. Gdybyście mogli coś doradzić to byłbym wdzięczny. A może lepsza byłaby naprawa obecnego? Sam nie wiem w którą stronę iść. Mój budżet 1500zl Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ksiaze Napisano 25 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 25 grudnia 2022 Mam ten sam problem . Mam system 5:1 2x kolumny magnat supreme 1000 Oraz 102 . Sb stx 138 Potrzebuje dobrać amplitunera 5:1 . Bystry Kolumny są 4 ohm więc wzmacniacz też musi być 4 ohmy lub mogą być np 6 ale odpowiednio musi mieć więcej mocy . Ja to tak rozumiem . Popolrosze o info czy dobrze to rozumiem . Chciałbym wydać do 800 zł . Głównie filmy z aplikacji czasami muzyka . Tv 4 k Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 25 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 25 grudnia 2022 Magnaty mają wysoką efektywność , także nie są tak wymagające prądu jak np. Dali Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 27 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2022 Czy ten Onkyo stoi na otwartym miejscu? Prawdopodobnie go przegrzałeś i dlatego się grzał. Pod Magnaty Supreme polecam szukać Onkyo serii 6 albo Yamahy serii 6 Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bystry1984 Napisano 29 grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 29 grudnia 2022 Dnia 27.12.2022 o 10:06, Piotr Sonido napisał: Czy ten Onkyo stoi na otwartym miejscu? Prawdopodobnie go przegrzałeś i dlatego się grzał. Pod Magnaty Supreme polecam szukać Onkyo serii 6 albo Yamahy serii 6 Piotrek Właśnie stoi w półce w komodzie. I grał przez jakieś 10 minut na maxa i się wyłączył. Jak się zgrzal to znaczy że coś się uszkodziło? Jesli tak to co mogło? Czy lepiej naprawiać? Jesli się nie opłaca to podaj przykładowe modele z onkyo i Yamahy? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 29 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2022 8 minut temu, bystry1984 napisał: Jak się zgrzal to znaczy że coś się uszkodziło? Jesli tak to co mogło? Czy lepiej naprawiać? To Ci tylko serwis powie. Nikt tu zgadywać nie będzie. Dnia 25.12.2022 o 07:39, bystry1984 napisał: Mój budżet 1500zl Na nowy amplituner to byś musiał zebrać x2. I mówimy o podstawowych modelach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bystry1984 Napisano 29 grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 29 grudnia 2022 Ok. Rozumiem w sprawie naprawy. A jeśli chciałbym kupić jakiś używany model to w jaki iść do tych kolumn? Mówię o onkyo bądź yamaha Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 29 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2022 (edytowany) Masz budżet, chcesz Onkyo lub Yamaha, to odpalasz OLX i szukasz. Za 1500zł to dostaniesz już dość wiekowe technologiczne sprzęty. Ja Ci tu nie poradzę bo to jak z autem. Choćby dobry i polecany, to jak ktoś nie zbał to możesz na minę trafić. Edytowano 29 grudnia 2022 przez Butler Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 30 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2022 22 godziny temu, bystry1984 napisał: Właśnie stoi w półce w komodzie. I grał przez jakieś 10 minut na maxa i się wyłączył. Jak się zgrzal to znaczy że coś się uszkodziło? Jesli tak to co mogło? Czy lepiej naprawiać? Jesli się nie opłaca to podaj przykładowe modele z onkyo i Yamahy? Mógł zadziałać system bezpieczeństwa i nic się nie stało. Sprawdzałeś? Bo nie ma znaczenia co inengo wybierzesz. w Półce każdy będzie się przegrzewał. 20 godzin temu, bystry1984 napisał: Ok. Rozumiem w sprawie naprawy. A jeśli chciałbym kupić jakiś używany model to w jaki iść do tych kolumn? Mówię o onkyo bądź yamaha Zmień jego położenie bo nie ma rozmowy bez tego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts