Iron Napisano 26 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2022 Witam, przymierzam się do wymiany moich wysłużonych już Tannoy M1, myślałem o KEF Q350 . Co sądzicie o takim połączeniu, Kef Q350 + Denon AVR-X1500H (pomieszczenie ~18 m2, kino 70% ,muzyka 30 %)? Aktualnie można je dostać za około 1800 zł Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 27 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2022 A co chcesz poprawić? Bo M1 to były fajne monitory. U Ciebie 70% kino? to nie wiem czy jednak na coś jaśniejszego pod tego Denona bybm nie szukał. Ale opisz swoje oczekiwania może? Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 27 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2022 Może lepiej dołożyć do nowego suba ? Może lepiej dołożyć do nowego suba ? Mam także Tannoy pod Denon , sub chyba najważniejszy . W monitorach i tak odcinasz Hz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Napisano 27 grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 27 grudnia 2022 (edytowany) 4 godziny temu, Piotr Sonido napisał: A co chcesz poprawić? Bo M1 to były fajne monitory. U Ciebie 70% kino? to nie wiem czy jednak na coś jaśniejszego pod tego Denona bybm nie szukał. Ale opisz swoje oczekiwania może? Piotrek W trybie direct brakuje mi wysokich i basu , za to wokale są na pierwszym planie. Wolałbym właśnie mieć nieco bardziej wyraźne te zakresy . W kinie ausyssey stosuje korekcję i jest nieco lepiej ( bas jest ok, wysokie tez nieco lepsze) ale dźwięk wydaje mi się mały. Nie zrozumcie źle gra to dość przyzwoicie ale już chyba pora na zmiany. Zawsze moze być lepiej Edytowano 27 grudnia 2022 przez Iron Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 27 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2022 Może wystarczy wymienić kondensatory . Kilka PLN i dostają nowego życia . Ostatnio wymieniałem w Mission , grają tak samo bardzo dobrze jak 20 lat temu . A , basik miodzio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Napisano 27 grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 27 grudnia 2022 1 godzinę temu, maciek72 napisał: Może wystarczy wymienić kondensatory . Kilka PLN i dostają nowego życia . Ostatnio wymieniałem w Mission , grają tak samo bardzo dobrze jak 20 lat temu . A , basik miodzio Mówisz o tuningu M1? Można znaleźć w sieci poradniki na ten temat Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 27 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2022 Nie trzeba tuningować. Normalny serwis , kondensatory po tylu latach wysychają . Odkręcić terminal , zrób zdjęcia i koledzy w zakładce DIY podpowiedzą , co wymienić . Śmieszny koszt , a nowe życie gwarantowane Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Napisano 27 grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 27 grudnia 2022 (edytowany) 26 minut temu, maciek72 napisał: Nie trzeba tuningować. Normalny serwis , kondensatory po tylu latach wysychają . Odkręcić terminal , zrób zdjęcia i koledzy w zakładce DIY podpowiedzą , co wymienić . Śmieszny koszt , a nowe życie gwarantowane To swoją drogą zrobię , ale jednak mnie kusi wymiana na nowy sprzęt 😀 Może ktoś coś jeszcze podpowie do około 2000 zł Jeden warunek , muszą być dostępne w bialej wersji Edytowano 27 grudnia 2022 przez Iron Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 27 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2022 Jakie gatunki muzyczne Ciebie otaczają ? Myślisz takie o wymianie amplitunera ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Napisano 27 grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 27 grudnia 2022 35 minut temu, maciek72 napisał: Jakie gatunki muzyczne Ciebie otaczają ? Myślisz takie o wymianie amplitunera ? Generalnie szeroko pojęty pop, rock W dalszym czasie tak , mam zamiar wymienić amplituner Te Tannoye są ze mną od dwudziestu kilku lat 😀 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 29 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2022 Dnia 27.12.2022 o 14:35, Iron napisał: W trybie direct brakuje mi wysokich i basu , za to wokale są na pierwszym planie. Wolałbym właśnie mieć nieco bardziej wyraźne te zakresy . W kinie ausyssey stosuje korekcję i jest nieco lepiej ( bas jest ok, wysokie tez nieco lepsze) ale dźwięk wydaje mi się mały. Nie zrozumcie źle gra to dość przyzwoicie ale już chyba pora na zmiany. Zawsze moze być lepiej Tak myslałem. No to nie KEFY Bo one będa gray podobnie. Łagodnie na górze pasma. Bas to musisz zadbać o suba. Ja do tej pory mam nie ruszane M1 Jestem z nich zadowolony. Ale to co opisujesz to jest kwestia połączenia tych kolumn z Denonem. KEF będzie to samo. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Napisano 29 grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 29 grudnia 2022 (edytowany) 1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał: Tak myslałem. No to nie KEFY Bo one będa gray podobnie. Łagodnie na górze pasma. Bas to musisz zadbać o suba. Ja do tej pory mam nie ruszane M1 Jestem z nich zadowolony. Ale to co opisujesz to jest kwestia połączenia tych kolumn z Denonem. KEF będzie to samo. Piotrek Już zamówiłem , powinny przyjść na dniach. Mam dwa tygodnie na podjęcie ostatecznej decyzji i zobaczymy co będzie ( a nuż mnie oczarują). Jak nie podejdą to będę szukał dalej, oczywiście licząc na waszą pomoc 😀. A Tannoye zostają 😀, może nie do końca u mnie, ale u córki 😀 Tylko będę jej musiał dobrać jakiś wzmacniacz, najlepiej używkę Edytowano 29 grudnia 2022 przez Iron Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 30 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2022 Daj znać. Posłuchaj dobrze. nie spiesz się. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Napisano 2 stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 2 stycznia 2023 Dnia 30.12.2022 o 09:30, Piotr Sonido napisał: Daj znać. Posłuchaj dobrze. nie spiesz się. Piotrek Pierwsze wrażenia są jak najbardziej pozytywne. Przyjemna średnica, bardzo fajny bas i tak jak pisał Piotr Sonido, łagodna góra , ale wszystko jest fajnie wyważone. Zdecydowanie dźwięk jest "większy" niż w Tannoy M1 (którym niczego nie ujmuję), choć faktycznie , ogólnie pojęty charakter dźwięku jest podobny do minimonitorów Tannoya, ale bardziej równy. Wygląda na to, ze zostaną ze mną (oczywiście dalsze odsłuchy jeszcze nastąpią 😀) 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 3 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2023 10 godzin temu, Iron napisał: Pierwsze wrażenia są jak najbardziej pozytywne. Przyjemna średnica, bardzo fajny bas i tak jak pisał Piotr Sonido, łagodna góra , ale wszystko jest fajnie wyważone. Zdecydowanie dźwięk jest "większy" niż w Tannoy M1 (którym niczego nie ujmuję), choć faktycznie , ogólnie pojęty charakter dźwięku jest podobny do minimonitorów Tannoya, ale bardziej równy. Wygląda na to, ze zostaną ze mną (oczywiście dalsze odsłuchy jeszcze nastąpią 😀) Też je tak odbieram. Czyli posunięcie dobre z Twojej strony to najważniejsze Piotrek 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts