Palmos Napisano 20 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 20 stycznia 2023 51 minut temu, Józef Herczek napisał: Włączenie / wyłączenie / zmiany ustawień korektora w aplikacji nie mają wpływu na dźwięk. No to nie do końca jest prawdą. W aplikacji wiim home jak ruszy się któryś suwak to bardzo zniekształca dźwięk i tylko wył/wł ratowało sytuację. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Józef Herczek Napisano 20 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 20 stycznia 2023 Dokładnie, też im tak napisałem i odpowiedź poniżej: Tak jak podaliśmy wcześniej, korektor nigdy nie był i nadal nie jest aktywny i nigdy nie mieliśmy zgłoszeń problemów związanych z tą, nieaktywną, funkcją. Tutaj nic się nie zmieniło, ustawienia korektora są ignorowane przez oprogramowanie TWA-10B. W celu analizy poproszę: #1 WiiM Home – o podanie informacji w jaki dokładnie sposób dokonuje Pan zmian ustawień korektora w aplikacji i porównuje dźwięk. #2 Proszę o zainstalowanie aplikacji 4Stream i sprawdzenie regulacji korektora i ich wpływu, lub jego braku, na dźwięk. Spróbuje im wysłać jakieś nagranie/filmik. Generalnie po aktualizacji kiedy pojawił się ten rozbudowany eq jak tylko włączyłem to od razu coś mi nie pasowało. Wygląda na to że czy jest włączony/wyłączony to i tak działają ustawienia domyślne "custom". Niestety nie są flat więc wpływ na dźwięk mają. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 20 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 20 stycznia 2023 Czyli sami nie widzą No to troche słabo. Że nikt realnie tego u nich nie sprawdził. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 20 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 20 stycznia 2023 31 minut temu, Józef Herczek napisał: Generalnie po aktualizacji kiedy pojawił się ten rozbudowany eq jak tylko włączyłem to od razu coś mi nie pasowało. Wygląda na to że czy jest włączony/wyłączony to i tak działają ustawienia domyślne "custom". Niestety nie są flat więc wpływ na dźwięk mają. Watpie, zeby tak bylo, bo to juz zaawansowany audiofilizm, a polka cenowa nie ta. Ale jesli faktycznie tak jest, i jest wymuszony EQ, to grubo. W takiej sytuacji porownywanie Tagi do czegokolwiek bitperfect jest pozbawione sensu. Odrobine powiedzialby zrzut z https://<ip>/httpapi.asp?command=getStatusEx bo zwracany jest miedzy innymi support dla EQ. Np. WiiMy maja tu tak: "EQ_support": "Eq10HP_ver_1.0" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Józef Herczek Napisano 20 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 20 stycznia 2023 Przed chwilą, Mariusz Kopacki napisał: Watpie, zeby tak bylo, bo to juz zaawansowany audiofilizm, a polka cenowa nie ta. Ale jesli faktycznie tak jest, i jest wymuszony EQ, to grubo. W takiej sytuacji porownywanie Tagi do czegokolwiek bitperfect jest pozbawione sensu. Masz rację, jeżeli to się nie zmieni to Taga traci trochę sens. A eq działa na bank bo ruszysz 2-3 suwaki i dźwięk zniekształca bardzo. Przywrócenie wszystkiego do fabrycznych nic nie dało. Wyciągnąłem Wiima z szuflady i tam wszystko działa jak należy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Józef Herczek Napisano 20 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 20 stycznia 2023 Ciąg dalszy: Dzień dobry, Jak wspomniałem wcześniej, korektor nie jest aktywny. Nie mieliśmy żadnych zgłoszeń w tym zakresie. Używamy TWA-10B w pracy i w czasie różnego rodzaju demonstracji i nie stwierdziliśmy, żeby korektor był aktywny. Może Pan dostarczyć do nas urządzenie w celu sprawdzenia. W celu przesłania sprzętu do serwisu proszę o skorzystanie z elektronicznego zgłoszenia do naprawy: https://www.polpak.com.pl/zgloszenie-do-naprawy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 20 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 20 stycznia 2023 Ciekawe. Dwie osoby musialyby tu miec dokladnie tak samo uszkodzone urzadzenia. Obsluga EQ w 4Stream pojawila sie niedawno. Byc moze Taga uzywa po prostu starszych aplikacji. Moglbys uruchomic polecenie, o ktorym wspomnialem, w przegladarce https://<ip>/httpapi.asp?command=getStatusEx i zweryfikowac zawartosc sekcji "EQ_support"? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Józef Herczek Napisano 20 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 20 stycznia 2023 Dla mnie trochę spychologia ze strony Tagi. Wyślę sprzęt, sprawdzą i odeślą z informacją że wszystko ok. Przesłałem im nawet screena z odpowiedzią @Palmos że u niego tak samo, a w odpowiedzi że serwis. Wiima miałem odinstalowanego bo używam 4Stream i rozbudowane eq pojawiło się tam dopiero 4 dni temu w najnowszej aktualizacji. Home ma tą opcję znacznie wcześniej, z tego co widzę to 5 miesięcy temu. Wrócę wieczorem na chatę to sprawdzę EQ. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Józef Herczek Napisano 16 lutego 2023 Udostępnij Napisano 16 lutego 2023 Wrzucę info które dostałem od Tagi, może komuś się przyda: Miło mi poinformować, że właśnie opublikowaliśmy nowe oprogramowanie dla TWA-10B, które wspiera i uruchamia możliwość korzystania z funkcji korektora. https://www.tagaharmony.com/pl/news/221/Nowe-oprogramowanie-4.6.504042-dla-odtwarzacza-sieciowego-TWA-10B Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrOwA Napisano 21 marca 2023 Udostępnij Napisano 21 marca 2023 Czy wiecie gdzie obecnie można nabyć WiiM Pro? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 21 marca 2023 Udostępnij Napisano 21 marca 2023 Na amazon.de. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrOwA Napisano 21 marca 2023 Udostępnij Napisano 21 marca 2023 22 minuty temu, Mariusz Kopacki napisał: Na amazon.de. FAktycznie. Wychodzi jakieś 840pln. W zestawie jest zasilacz jakiś? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 21 marca 2023 Udostępnij Napisano 21 marca 2023 Przed chwilą, MrOwA napisał: FAktycznie. Wychodzi jakieś 840pln. W zestawie jest zasilacz jakiś? Tak. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts