klips Napisano 4 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 4 stycznia 2023 Witam Szanowne Grono, Podpowiecie proszę gdzie można dostać śruby o gwincie takim jaki mają kolce do kolumn głośnikowych - średnica 6 mm? Mam zamiar zrobić podstawy z kółkami pod kolumny podłogowe i za pomocą tych śrub połączyć podstawę kolumny z kolumną; śruby muszą być dosyć długie - ok 8 cm - ponieważ pomiędzy podstawą a kolumną planuję umieścić nóżki gumowe... Dziękuję za wszelkie sugestie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 4 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 4 stycznia 2023 (edytowany) Google Ci pomoże pod hasłem M6x80 , skok gwintu sobie dobierzesz , ale pewnie 1 mm. No chyba że jakiś audiofilskich szukasz to nie wiem Edytowano 4 stycznia 2023 przez mkk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klips Napisano 4 stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 4 stycznia 2023 OK dziękuję, ale w całych "internetach" pod hasłem M6 wyskakują śruby z typowym gwintem a ten który ja potrzebuję jest nietypowy i nawet nie potrafię określić jaki to rodzaj gwintu, stąd spytałem... Oczywiście że nie musi to być żadna audiofilska śruba zwłaszcza, że nawet najmniejszego jej fragmentu nie będzie widać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 4 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 4 stycznia 2023 Jaki to ten nietypowy gwint. Fotke masz ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klips Napisano 4 stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 4 stycznia 2023 nie wiem czy mogę wkleić foto linka ale spróbuję, chodzi taki gwint: Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 4 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 4 stycznia 2023 Na oko wygląda na zwykłe m6 z gwintem 1mm . Trzeba by zmierzyć jeden zwój. Dla pewności idź do pierwszego lepszego sklepu metalowego i kup 1 szt za 50 gr coś na przymiarkę. A potem np https://www.e-nierdzewne.pl/pl/p/M6x80-ISO-7380-A2-sruba-kulista-nierdzewna-imbus/594 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 5 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 5 stycznia 2023 Tu kupisz wszystko 😃 http://www.metalpol.net.pl/ Mieli nawet śruby z bardzo dziwnym skokiem do podstawy mojego starego TV Sony. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klips Napisano 5 stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 5 stycznia 2023 OK już zamówiłem te z nierdzewnych... Jak spasują dam znać, może komuś innemu się taka informacja sprzyda. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts