Ganson Napisano 18 marca 2009 Udostępnij Napisano 18 marca 2009 Witam! To mój debiut na forum. Proszę o pomoc przy wyborze monitorów do NAD C720 BEE. Pomieszczenie w jakim sprzęcik ma chulac ma jakies 30 m2. Na monitorki chcę przeznaczyć od 1500 do 2000. Co do rodzaju słuchanej na tym sprzęciku nuty to bedzie bardzo różnorodna, od ciężkiej muzy do spokojnych brzmień. Zależy mi równiez na rozsądnych rozmiarach monitorków. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kibic1 Napisano 18 marca 2009 Udostępnij Napisano 18 marca 2009 Monitor aby dobrze grał trzeba postawić na drogiej podstawce.Razem z nią zajmuje tyle miejsca co normalna kolumna.Na tyle metrów polecałbym kolumny wolno stojące.Co ty na to? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazalski Napisano 18 marca 2009 Udostępnij Napisano 18 marca 2009 ojj 30 m i monitory ? zly pomysl. basu nie doswiadczysz wogole Koniecznie podlogowki i to z dosc sporymi glosnikami.Dosc wazna rzecz, nowe uzywane ?Moje wstepne propozycje:http://www.allegro.pl/item586773603_heco_m..._gwarancja.html heco metas 700http://www.allegro.pl/item584063725_missio...dostawa24h.html mission m35ihttp://www.allegro.pl/item579886697_magnat...a_swidnica.html quantum 507Choc wydaje mi sie ze heco sie najbardziej wyrozniaja :] Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kibic1 Napisano 18 marca 2009 Udostępnij Napisano 18 marca 2009 Widzę że kolega Kazalski ma takie samo zdanie ap ropo monitorów.Ze względu na ograniczony budżet polecałbym kolumny używane.Łatwo je sprawdzić czy nie mają uszkodzeń mechanicznych ,posłuchać czy nie charczą ,więc ryzyko wtopy nie jest duże. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ganson Napisano 18 marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 18 marca 2009 Rozwarzam opcje uzywek. Pomieszczenie ma 30m2 ale sprzet bedzie stac nie wiem jak to nazwac wnece przeszklonym patio, dlatego zalezy mi na rozsadnych rozmiarach. Ampli ten z tego co widzialem na fotach ma wyjscie na suba takze przy kaszaniastym basiku mozna by sie nim poratowac. Myslalem tez o wolnostojacych, ale ktos podsunal pomysl monitorow i szczerze, uczepilem sie ich, a jest tego wszystkiego tyle ze troche juz zglupialem stad prosba o pomoc, a i budzet nisko srednich lotow mam, dlatego raczej nowe co by w razie skredytowac sie. Ogladalem propozycje i rzeczywiscie HECO wygladaja calkiem rozsadnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zukzukzuk Napisano 19 marca 2009 Udostępnij Napisano 19 marca 2009 Czyli jaka powierzchnia będzie do odsłuchu? 15, 20 metrów mw.?Pozdr. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ganson Napisano 19 marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 19 marca 2009 Cytat Czyli jaka powierzchnia będzie do odsłuchu? 15, 20 metrów mw.?Pozdr. blizej 20m2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zukzukzuk Napisano 19 marca 2009 Udostępnij Napisano 19 marca 2009 20 metrów to już spoko podłogówki zagrają. Chyba, że ma ładnie wyglądać i nie lubisz jak Ci basik masuje żołądek? Jakie gusta? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ganson Napisano 19 marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 19 marca 2009 Cytat 20 metrów to już spoko podłogówki zagrają. Chyba, że ma ładnie wyglądać i nie lubisz jak Ci basik masuje żołądek? Jakie gusta? pelen wachlarz, ale czasem basik musi pomasowac. Jakies propozycje w tej kasce Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts