szpakowsky Napisano 17 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2023 Cześć wszystkim, to mój pierwszy post, tak więc proszę o wyrozumiałość. Szukam sprzętu który najlepiej zagra z kolumnami JBL Stage A180. Będzie to stało w kwadratowym pokoju ok 24m^2, podłączone docelowo z tv. Muzyka jaka słucham to głównie elektroniczną (trance) czasami jakis rock czy edm. Jedyny mój wymóg to żeby elektronika była czarna i posiadała wyjscie na subwoofer. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Potpourri Napisano 17 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2023 JBL Stage A180 fajne kolumny. Nie podałeś budżetu to można się pokusić o wzmacniacz zintegrowany JBL SA750 https://www.kkrs.pl/blog/test-jbl-sa750.17.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szpakowsky Napisano 17 stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 17 stycznia 2023 Ważne, żeby był czarny i dobrze współgrał z tymi kolumnami jakościowo, mocowo no i wiadomo że nie będę do kolumn za 3tysiace kupował elektroniki za 7tysiace. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Potpourri Napisano 17 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2023 Napisz od razu jaki budżet. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szpakowsky Napisano 17 stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 17 stycznia 2023 Myślałem między 2-4k. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Potpourri Napisano 17 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2023 Z jednej stajni Harmana będziesz miał: "Jakość brzmienia Zwykle staram się unikać górnolotnych haseł i porównań, ale w tym wypadku trudno mi się powstrzymać: to chyba nowa jakość wśród wzmacniaczy w klasie D. Jak inaczej wytłumaczyć fakt, że coś, co wygląda jak zabawka, generuje brzmienie godne dojrzałych urządzeń hi-fi? Brzmienie, któremu – biorąc pod uwagę niewygórowaną cenę urządzenia – naprawdę niewiele można zarzucić." Reszta testu tutaj, ja osobiście polecam: https://www.hfc.com.pl/test/4649,harman-kardon-citation-amp.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 17 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2023 3 godziny temu, szpakowsky napisał: Szukam sprzętu który najlepiej zagra z kolumnami JBL Stage A180. To tak nie działa, ponieważ dla jednego będzie grało dobrze z jednym a dla drugiego z drugim wzmacniaczem. Oczywiście możemy szukać synergii brzmienia, ale jeżeli ma być podpięty subwoofer to się mija z celem. Do muzyki której słuchasz polecam posłuchać lub wypożyczyć poniższe maleństwo: SVS Prime Wireless SoundBase Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szpakowsky Napisano 17 stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 17 stycznia 2023 (edytowany) 5 minut temu, lysyrafal napisał: Oczywiście możemy szukać synergii brzmienia, ale jeżeli ma być podpięty subwoofer to się mija z celem. A jeśli zrezygnowałbym z tego suba, to co wtedy fajnie by z tymi kolumnami zagrało? Edytowano 17 stycznia 2023 przez szpakowsky Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek_86 Napisano 17 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2023 Kurczę Ja to nie mogłem wytrzymać z tymi kolumnami, jak ten amelaniowy tweeter nap... ale wszystko rzecz gustu. Kolumny raczej do głośnego grania, więc i wzmacniacz mocny by się przydał, z citation amp pomimo dużej mocy będzie za jasno, pomimo śmigiełka w środku jest mocno ciepły Jakiś starszy mocniejszy denon, albo coś od Harmana np. HK980 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Potpourri Napisano 17 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2023 W tym budżecie to nawet jak znajdzie Harman Kardon HK-990. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szpakowsky Napisano 17 stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 17 stycznia 2023 A i koniecznie sprzęt ma być nowy. Ok, na tą chwilę przychylam się do CA AXR100. Jaki streamer do niego polecicie ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Potpourri Napisano 17 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2023 Wzmacniacz i streamer masz w Citation AMP, posłuchaj gdzieś. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szpakowsky Napisano 17 stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 17 stycznia 2023 Ok, na tą chwilę przychylam się do CA AXR100. Jaki streamer do niego polecicie ? A skoro ten AXR100 podlacze optykiem do TV(telewizja, yt) a z telefonem (spotify) poprzez bluetooth czyli dwa źródła na których mi zależy to po co mi ten streamer ? Da on lepsza jakość? Sorry ale jak mówiłem jestem zielony w tych tematach. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 17 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2023 Witaj Jeśli już wybrałeś wzmacniacz, to zwróć uwagę na bardzo dobry streamer Bluesound Node w wersji https://www.tophifi.pl/stereo/odtwarzacze-sieciowe/bluesound-node-2021.html Jeśli budżet 2700 zł będzie dla Ciebie akceptowalny, to naprawdę warto. Nie tylko funkcje sieciowe ale przede wszystkim DAC i dobry tor analogowy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szpakowsky Napisano 17 stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 17 stycznia 2023 30 minut temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Nie tylko funkcje sieciowe ale przede wszystkim DAC i dobry tor analogowy. Czyli axr100 ma słabego daca? Czy nie ma go w ogole ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 17 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2023 Ten AXR ma DAC, ale nie będzie on lepszy a niż od wspomnianego NODE Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 18 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2023 Jak nowy to AXR 100. Ciezko o coś lepszego nowego o takiej mocy i tak grającego. Ewentualnie Magnat MR 780. nieco słabszy, łagodniejszy w przekazie. Sieć ogarniesz sobie przez Malinkę, Wiim mini, Tage 10. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Potpourri Napisano 18 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2023 17 godzin temu, szpakowsky napisał: Ok, na tą chwilę przychylam się do CA AXR100. Jaki streamer do niego polecicie ? A skoro ten AXR100 podlacze optykiem do TV(telewizja, yt) a z telefonem (spotify) poprzez bluetooth czyli dwa źródła na których mi zależy to po co mi ten streamer ? Da on lepsza jakość? Sorry ale jak mówiłem jestem zielony w tych tematach. Pozdrawiam Strumieniuje się po lepszym jakościowo Chromecaście, a nie Bluetooth. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 21 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 21 stycznia 2023 Dnia 17.01.2023 o 15:29, szpakowsky napisał: A jeśli zrezygnowałbym z tego suba, to co wtedy fajnie by z tymi kolumnami zagrało? Np. Vincent SV-400 plus jakiś odtwarzacz sieciowy i muzyka gra. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts