Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Cześć wszystkim, to mój pierwszy post, tak więc proszę o wyrozumiałość. Szukam sprzętu który najlepiej zagra z kolumnami JBL Stage A180. Będzie to stało w kwadratowym pokoju ok 24m^2, podłączone docelowo z tv. Muzyka jaka słucham to głównie elektroniczną (trance) czasami jakis rock czy edm. Jedyny mój wymóg to żeby elektronika była czarna i posiadała wyjscie na subwoofer. Pozdrawiam 

Napisano

Z jednej stajni Harmana będziesz miał:

"Jakość brzmienia

Zwykle staram się unikać górnolotnych haseł i porównań, ale w tym wypadku trudno mi się powstrzymać: to chyba nowa jakość wśród wzmacniaczy w klasie D. Jak inaczej wytłumaczyć fakt, że coś, co wygląda jak zabawka, generuje brzmienie godne dojrzałych urządzeń hi-fi? Brzmienie, któremu – biorąc pod uwagę niewygórowaną cenę urządzenia – naprawdę niewiele można zarzucić."

Reszta testu tutaj, ja osobiście polecam:

https://www.hfc.com.pl/test/4649,harman-kardon-citation-amp.html

Napisano
3 godziny temu, szpakowsky napisał:

Szukam sprzętu który najlepiej zagra z kolumnami JBL Stage A180.

To tak nie działa, ponieważ dla jednego będzie grało dobrze z jednym a dla drugiego z drugim wzmacniaczem. Oczywiście możemy szukać synergii brzmienia, ale jeżeli ma być podpięty subwoofer to się mija z celem. Do muzyki której słuchasz polecam posłuchać lub wypożyczyć poniższe maleństwo:

SVS Prime Wireless SoundBase

Napisano (edytowany)
5 minut temu, lysyrafal napisał:

Oczywiście możemy szukać synergii brzmienia, ale jeżeli ma być podpięty subwoofer to się mija z celem.

A jeśli zrezygnowałbym z tego suba, to co wtedy fajnie by z tymi kolumnami zagrało?

Edytowano przez szpakowsky
Napisano

Kurczę Ja to nie mogłem wytrzymać z tymi kolumnami, jak ten amelaniowy tweeter nap... :D ale wszystko rzecz gustu.
Kolumny raczej do głośnego grania, więc i wzmacniacz mocny by się przydał, z citation amp pomimo dużej mocy będzie za jasno, pomimo śmigiełka w środku jest mocno ciepły

Jakiś starszy mocniejszy denon, albo coś od Harmana np. HK980

Napisano

Ok, na tą chwilę przychylam się do CA AXR100. Jaki streamer do niego polecicie ?

A skoro ten AXR100 podlacze optykiem do TV(telewizja, yt) a z telefonem (spotify) poprzez bluetooth czyli dwa źródła na których mi zależy to po co mi ten streamer ? Da on lepsza jakość? Sorry ale jak mówiłem jestem zielony w tych tematach. Pozdrawiam 

Napisano
17 godzin temu, szpakowsky napisał:

Ok, na tą chwilę przychylam się do CA AXR100. Jaki streamer do niego polecicie ?

A skoro ten AXR100 podlacze optykiem do TV(telewizja, yt) a z telefonem (spotify) poprzez bluetooth czyli dwa źródła na których mi zależy to po co mi ten streamer ? Da on lepsza jakość? Sorry ale jak mówiłem jestem zielony w tych tematach. Pozdrawiam 

Strumieniuje się po lepszym jakościowo Chromecaście, a nie Bluetooth.

Napisano
Dnia 17.01.2023 o 15:29, szpakowsky napisał:

A jeśli zrezygnowałbym z tego suba, to co wtedy fajnie by z tymi kolumnami zagrało?

Np. Vincent SV-400 plus jakiś odtwarzacz sieciowy i muzyka gra.