Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
3 godziny temu, ulster napisał:

Mówisz o Buchardt S300 mk2?

Znalazłem jeszcze Wharfedale Denton  85th,co o nich myslisz?

S300 mk2 bądź mk1 to zależy jaki masz budżet :) 

Wharfedeli nie słuchałem nigdy, wiec się nie wypowiem, ale informacje w necie z tego co pamietam raczej mówią, ze to są niezbyt basowe kolumny :) 

Napisano
Dnia 31.03.2023 o 11:46, ulster napisał:

Znalazłem jeszcze Wharfedale Denton  85th,co o nich myslisz?

Łagodne brzmienie.

Dnia 31.03.2023 o 14:32, ulster napisał:

Takiego dzwięku szukam,coś niesamowitego...

Ciekawe jak by Marantz z tym zagrał wsparty jeszcze subem

Ale jakiego bo u mnie na laptopie to gra słabo :P

Napisano (edytowany)
2 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Ale jakiego bo u mnie na laptopie to gra słabo :P

Znaczy się,czas na nowego laptopa nadchodzi....😂😂😂😂

Łagodne brzmienie.

Słuchałes ich? Jak w porównaniu z Emotiva?góra,srednica,bo dół i tak uzupełnię subem,co bym nie wybrał.

Edytowano przez ulster
Napisano

Jakiego laptopa z dobrym dzwiekiem polecacie?

:P

Oczywiscie żartuje i tak nie kupię.

Jak mozna słuchać brzmienia na YT?

Dnia 2.04.2023 o 22:02, ulster napisał:

Słuchałes ich? Jak w porównaniu z Emotiva?góra,srednica,bo dół i tak uzupełnię subem,co bym nie wybrał.

Tak.

No Emotiva jest znacznie bardziej przestrzenna i dokładna.

Ten Wharfedale gra cieplej. Łagodniej.

To jednak mocno inne granie.

Piotrek

Napisano
12 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Tak.

Piotrek

Piotrek

Z laptopów które znam do tej pory najlepiej gra MacBook Pro ale za jego cenę to już można dobre kolumny kupić ;)

Napisano
22 godziny temu, ulster napisał:

Jak wg Ciebie wypada Emotiva w porównaniu z Focal Aria 906? bo pojawiła się oferta ciekawa cenowo i się zastanawiam.

Tu już jest bliżej. Z tym że Focal gra momentami ostro. albo inaczej potrafi zagrac ostrzej. No i dół pasma jest mocniejszy.

Ale są tez wieksze.

11 godzin temu, Marcin Molak napisał:

Piotrek

Z laptopów które znam do tej pory najlepiej gra MacBook Pro ale za jego cenę to już można dobre kolumny kupić ;)

Nie nie :) Oczywiscie żartowałem. Jestem daleki od takich zakupów :)

Napisano
Dnia 4.04.2023 o 07:40, Piotr Sonido napisał:

Tak.

Piotrek

Dell xps l502x z subem gra super, jak na laptopa z system od  jbl 😉 i nie kosztuje milionów kto słuchał ten potwierdzi.minus to już starszy sprzęt, a producent stwierdził że coraz częściej użytkownicy posiadają głośniki mobilne i nie ma sensu pakować w nowe modele lepszych głośników. 

Napisano
22 godziny temu, Marcin Molak napisał:

Ja również :) Jakoś wybór laptopa ze względu na kryterium dźwięku wydawałby się dziwny :) 

I to do oglądania testów HiFi na YouTube :D

18 godzin temu, ROBIXXX napisał:

Dell xps l502x z subem gra super, jak na laptopa z system od  jbl 😉 i nie kosztuje milionów kto słuchał ten potwierdzi.minus to już starszy sprzęt, a producent stwierdził że coraz częściej użytkownicy posiadają głośniki mobilne i nie ma sensu pakować w nowe modele lepszych głośników. 

Na nim mozna śmiało oglądać jak grają i wyłapać różnice pomiędzy systemami na YT ? :)

Zostawmy już to Panowie bo się nakręcamy :D:P

Napisano

I to do oglądania testów HiFi na YouTube :D

Na nim mozna śmiało oglądać jak grają i wyłapać różnice pomiędzy systemami na YT ? :)

Zostawmy już to Panowie bo się nakręcamy :D:P

Porównując do maka tak 😉 czuć różnice ale to sprzęt przenośny i tylko tak należy go traktować, a porównywać sprzęt lepiej w salonie na własne uszy 😉niż yt. 

1 minutę temu, ROBIXXX napisał:

Porównując do maka tak 😉 czuć różnice(i czuć też inną barwę dźwięku nawet na tym yt to bardzo dobrze grający laptop) ale to sprzęt przenośny i tylko tak należy go traktować, a porównywać sprzęt lepiej w salonie na własne uszy 😉niż yt. 

Napisano
1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

Ja nie oglądam testów porównawczych na YT.

Ale jeśli dla kogoś to jest jakiś wyznacznik to niech będzie :)

WESOŁYCH ŚWIĄT.

Ja oglądam czasem na 0db.pl ale tam jest więcej opowiadania o cechach sprzętu niż słuchania z niego muzyki :)

Również Radosnych Świąt

Napisano
Dnia 11.04.2023 o 19:57, Marcin Molak napisał:

Tak. W szczególności lubię jego felietony i dekonstrukcje

No to dobrze pamiętałem. Tak niektóre rzeczy fajnie gada. Ale faktycznie ma "spaczenie" ( w pozytywny sposób) do użytkowania studyjnego. Więc niektóre rzeczy się słucha lepiej niektóre neutralnie :)

Napisano
28 minut temu, Piotr Sonido napisał:

No to dobrze pamiętałem. Tak niektóre rzeczy fajnie gada. Ale faktycznie ma "spaczenie" ( w pozytywny sposób) do użytkowania studyjnego. Więc niektóre rzeczy się słucha lepiej niektóre neutralnie :)

Ale też owe „spaczenie” podkreśla w swoich wypowiedziach, jak np przy recenzji monitorów bliskiego pola.

Nie zmienia to faktu, iż to jedne z bardziej wartościowych treści.

Napisano
23 godziny temu, Marcin Molak napisał:

Ale też owe „spaczenie” podkreśla w swoich wypowiedziach, jak np przy recenzji monitorów bliskiego pola.

Nie zmienia to faktu, iż to jedne z bardziej wartościowych treści.

Tak tak. Nie próbuje na silę przenieść tego do domowego audio. To prawda.

Pytanie czy tez tak rozumieją to osoby mniej oznajmione w temacie.

Napisano
10 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Tak tak. Nie próbuje na silę przenieść tego do domowego audio. To prawda.

Pytanie czy tez tak rozumieją to osoby mniej oznajmione w temacie.

Jak to mówią - krytyczne myślenie jest w cenie. Niezależnie od stopnia zrozumienia pewnych zjawisk i tak ostatecznie nasze ucho wybierze rozwiązanie które najbardziej mu pasuje.

Napisano
Dnia 14.04.2023 o 07:54, Marcin Molak napisał:

Jak to mówią - krytyczne myślenie jest w cenie. Niezależnie od stopnia zrozumienia pewnych zjawisk i tak ostatecznie nasze ucho wybierze rozwiązanie które najbardziej mu pasuje.

I do póki to będzie decydowało to jest światełko w tunelu :)

Miłego tygodnia.

• 3 weeks later...
Napisano
Dnia 31.03.2023 o 02:32, mateolo2 napisał:

Wharfadele, b&w, monitor audio (znam, słuchałem, bronze 2 miałem w domu) sobie odpuść jak tak kochasz basior. Nie wiem jaki masz budżet ale proponowałbym Ci albo klipache RP600m w drugiej edycji jeśli nowe, albo pierwsza edycja z drugiej ręki (na prawdę granie z wykopem i mega Ci się mogą spodobać - miałem wersje pierwsza ), a jak chcesz wyciągnąć potęgę basowa na pierwszy plan to buchardt s300 tylko tu będzie już sporo drożej. A jak chcesz najtaniej jak się da to monitor audio bronze 100 (również miałem) i nie jest to może specjalnie „audiofilska” kolumna ale da Ci chyba to czego potrzebujesz i chcesz :) ewentualnie jeszcze mogłyby Ci się spodobać kefy r300, których jestem fanem - tutaj bas to potęga i piękna kolumna generalnie. Z drugiej ręki za 3 dorwiesz. 

To wszystko są konstrukcje dostępne w większości salonów oprócz r300 (No może będzie trudniej znaleźć s300), wiec możesz podjechać posłuchać, a najlepiej sobie wypożyczyć do domu. 

Wrzucam foty bo zaraz ktoś powie, ze ściemniam, ze ich słuchałem 🤣🤣🤣

IMG_7261.png

IMG_7262.png

IMG_7263.png

IMG_7264.png

Kef r300 może mają dobry bas ale raczej nie mają ostrej góry tylko bardziej ma ciemniejsze granie z tego co wiem