Skocz do zawarto艣ci

Recommended Posts

Napisano
Witam serdecznie.
Jestem tu nowy i chcia艂bym si臋 zapyta膰 audiofili co s膮dz膮 o amplitunerze jak w temacie. Planuj臋 zakup takiego modelu za w miar臋 rozs膮dn膮 cen臋. Ewentualnie jeszcze model RX-V440, co polecili by艣cie na START go艣ciowi jak ja. Dodam jeszcze 偶e s艂ucham g艂贸wnie muzyki, czasem film ale ciekawi mnie bardzo dzwi臋k przestrzenny i jego efekty na filmach. do tej pory s艂ucha艂em na PIONEER A-449, mia艂em tak偶e w posiadaniu PIONEER VSX-D508 ale to by艂a totalna pora偶ka. Kolumny mam w艂asnej produkcji i nie zamierzam ich zmienia膰 poniewa偶 po艣wi臋ci艂em im wiele czasu na stworzenie i dostrojenie do w艂asnych potrzeb ods艂uchowych i to co mi wysz艂o zadowala mnie bardzo. Czy dla pocz膮tkuj膮cego taki sprz臋t bedzie dobry czy mo偶e polecicie mi co艣 innego. Za wszelkie podpowiedzi z g贸ry dzi臋kuje i pozdrawiam.
Napisano
Raczej sprz臋t u偶ywany poniewa偶 zamierzam wyda膰 tak do 700 pln. Co do kolumn to s膮 one do艣膰 pot臋偶ne pod艂ogowe, tr贸jdro偶ne. Najbardziej interesuje mnie rx-496 aczkolwiek jaka jest wasza opinia na jego temat, mo偶e jednak lepszy jest 440? Chc臋 aby dzwi臋k by艂 jak najbardziej naturalny, wcze艣niej mia艂em jeszcze JVC A-x30 i jego barwa mi si臋 najbardziej podoba艂a w por贸wnaniu do pioneera. dlatego te偶 interesuj膮 mnie Yamahy z seri natural sound. Wi臋c co polecicie mi? Pozdrawiam