Maciej H Napisano 4 lutego 2023 Udostępnij Napisano 4 lutego 2023 Dzień dobry. Nabyłem nowe kolumny Heco Aurora 300 i potrzebuje wzmacniacza. Mam kable Klotz 2x2,5mm. Zastanawiam się nad Sabaj a4 lub SMSL Q5 pro bo chciałem wydać jak najmniej. Zależy mi na wejściu optycznym gdyż źródłem dźwięku ma być telewizor, ale mogę też kupić Wiim Mini jeżeli zajdzie potrzeba. Który będzie lepszy? Pokój jest mały 5x3m2 salon z otwartą kuchną. Miejscu odsłuchu jest 1.5m od głośników. Posiadam standy Taga TSS60g. Moge kupić droższy wzmacniacz do 1500 zł jeżeli to znacząco wpłynie na jakość dźwięku. Celuje w używany. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 4 lutego 2023 Udostępnij Napisano 4 lutego 2023 Nie wiem czy droższy wzmacniacz coś zmieni. Trzebaby było posłuchać kilku. Wiem natomiast że Aurory 300 dobrze zarywają się z sabajem a4 bo słyszałem taka konfigurację. Wg mnie te heco lepiej graja z nim niż z Yamaha as501. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej H Napisano 4 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 4 lutego 2023 Też tak słyszałem stąd mój typ padł właśnie na te wzmacniacze. Rozważam jeszcze Topping mx3 wszystkie są w podobnych cenach około 400 zł tylko że Sabaj byłby nowy, a pozostałe używane. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 4 lutego 2023 Udostępnij Napisano 4 lutego 2023 Nie pamiętam czy w q5 jest tryb SDB bo on robi robote przy cichym odsłuchu. Myślę że tu nie ma złego wyboru. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts