maciek72 Napisano 23 lutego 2023 Udostępnij Napisano 23 lutego 2023 Nie lepiej dać Atmos w linii frontów , sourand troskę wężej ? I tak nikt z prawego brzegu sofy nie będzie widział filmu Masz belkę między salonem , a aneksem jadalnym ? Czy prosty sufit na ,,wylot" ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zdziszek Napisano 23 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 23 lutego 2023 4 godziny temu, maciek72 napisał: Nie lepiej dać Atmos w linii frontów , sourand troskę wężej ? I tak nikt z prawego brzegu sofy nie będzie widział filmu Masz belkę między salonem , a aneksem jadalnym ? Czy prosty sufit na ,,wylot" ? Atmosy muszą być "in-ceiling" - powody wiadomo Między salonem a jadalnią jest podciąg (belka) - dorysowałem prostokąt. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 23 lutego 2023 Udostępnij Napisano 23 lutego 2023 Kable możesz schować w listwach przy sufitowych . Dolby zaleca utrzymać głośniki Atmos w linii frontów. A , że u Ciebie fronty są bardzo wąsko rozstawione , a sofa King size i sourand i Atmos , po mojemu są za szeroko . Może znajdziesz osobny pokój typowo pod kino ? Dom za milion , a nie ma specjalnie warunków zarówno akustycznych jak i do poprawnego rozmieszczenia elementów Niestety nowe projekty , budownictwo jest dla mnie p.... Ma wyglądać , nie ma nic z funkcjonalnością. Lepszy efekt kina zrobisz w sypialni 9-15m2 jak na tych hektarach Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 24 lutego 2023 Udostępnij Napisano 24 lutego 2023 No łaśnie tu fronty są za wąsko. Chyba tym te Atmosy też delikatnie zaweżił. Nad te pierwsze kwadraty ( od sofy) Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemeklbn Napisano 24 lutego 2023 Udostępnij Napisano 24 lutego 2023 10 godzin temu, maciek72 napisał: Dolby zaleca utrzymać głośniki Atmos w linii frontów. A , że u Ciebie fronty są bardzo wąsko rozstawione , a sofa King size i sourand i Atmos , po mojemu są za szeroko . Ja bym zostawił tak jak propozycja na schemacie. Do pomysłu przestawienia lewego frontowego zawsze będzie można kiedyś wrócić. Przy kolejnym remoncie. 10 godzin temu, maciek72 napisał: Dom za milion , a nie ma specjalnie warunków zarówno akustycznych jak i do poprawnego rozmieszczenia elementów Niestety nowe projekty , budownictwo jest dla mnie p.... Teraz chyba nie da się zbudować taniej niż za milion. Chyba, że coś małego. Projekty są różne, jak widać ten zainteresowanemu najbardziej odpowiadał. A że nie do wszystkiego jest idealne - życie to kompromisy 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts