Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Dzień dobry wszystkim forumowiczom,

Piszę po raz pierwszy na tym forum. Zorientowałem się, ze jest tu wiele kompetentnych osób w temacie, który mnie interesuje. Znam się trochę na audio, sporo wzmacniaczy i pre sam skleciłem z sukcesem tak więc technika analogowa nie jest dla mnie zawiła. Gorzej z cyfrowym przetwarzaniem dźwięku. Mianowicie kupiłem ostatnio z pełną premedytacją odtwarzacz AudioPro Link 1. Stać mnie było na droższy i lepszy ale nie mam jakiś większych ambicji odnośnie jakości streamingu. Wiek już podeszły, mam trochę płyt CD i winyli ale leżąc w łóżku ze słuchawkami odtwarzacz sieciowy jest idealnym dla mnie rozwiązaniem chociażby ze względu na repertuar i wygodę.

Otóż mam dylemat. Tam gdzie śpię Link jest podłączony analogowo do wzmacniacza mocy jak i do wzmacniacza słuchawkowego. Gra jak dla mnie nieźle za tą cenę.  Ale kilka metrów dalej mam swój mini warsztat gdzie siedzę czasem dość długo. Mam tam radio samochodowe i głośniki do takiego doraźnego słuchania. Mam już dość słuchania o polityce na każdej stacji FM. Radio (Kenwood) ma wejście USB do odtwarzania plików z iPoda i pamięci przenośnych w  formatach MP3, WMA, WAV, AAC. Pytanie zasadnicze to czy po zainstalowaniu w radiu odbiornika WiFi USB jest możliwe przesyłanie za pomocą Linka muzyki do warsztatu. Czy konieczne jest posiadanie dedykowanych głośników firmy Audio Pro i Air Play. Telefon mam w Androidzie. Posiadam  odbiornik bluetooth ale Link1 nie ma nadajnika.

Dziękuję z góry za każdą sugestie.

Mariusz

Napisano (edytowany)

Szczerze to nie widziałem nigdzie takiego ustrojstwa. WiFi USB to masz karty sieciowe. A może adapter Bluetooth USB? Jakość nie będzie zawrotna ale muzykę z tel puścisz bez problemu do tego radia.

Edytowano przez Józef Herczek
Napisano
19 godzin temu, Józef Herczek napisał:

Szczerze to nie widziałem nigdzie takiego ustrojstwa. WiFi USB to masz karty sieciowe. A może adapter Bluetooth USB? Jakość nie będzie zawrotna ale muzykę z tel puścisz bez problemu do tego radia.

Oczywiście macie rację, źle opisałem urządzenie. Ma to być karta sieciowa USB.  Bluetooth już stosowałem ale szybko zjada baterie w telefonie. Chodzi o sporo godzin słuchania w warsztacie. Czyli nic z tego nie wyjdzie. Kabla od sypialni do warsztatu nie pociągnę bo nie ma warunków. Musiałbym puścić po wierzchu jak w schronie. Nie ma gdzie go ukryć. Już dawno temu o tym myślałem.