noktovizor Napisano 21 lutego 2023 Udostępnij Napisano 21 lutego 2023 Witam Wszystkich, jestem tu nowy i na dodatek lekki laik w tematach gramofonowych. W spadku dostałem Radmora 5102-TE i do tego kolumny Tonsila. Mam okazję kupić Technics SL-B300 i proszę Was o pomoc. Czy to się da połączyć ze sobą, pewnie się da ale czy to będzie grało, czy to ma sens, czy lepiej jakiś nowszy ampli do tego kupić. Czy nie będzie to grało za cicho, tu podobno rodzaj wejść w ampli ma znaczenie, przyznam nie znam się na tym kompletnie. Bardzo proszę o pomoc i rady i dobre słowa, pozdrawiam i z góry dzięki za odzew. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ketrab78 Napisano 21 lutego 2023 Udostępnij Napisano 21 lutego 2023 Będzie grało prawdopodobnie całkiem fajnie, tylko sprawdź wejścia w Radmorze, bo w tym modelu masz prawdopodobnie jeszcze DIN, a w gramofonie technicsa RCA , więc trzeba będzie dokupić przejściówkę za około 30zł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audio Autonomy Napisano 21 lutego 2023 Udostępnij Napisano 21 lutego 2023 Jak już masz taki wzmacniacz i kolumny, to warto to sprawdzić. Może zagra to na tyle dobrze, że Ci się spodoba Do Radmora możesz podłączyć Technicsa Sl-B300 za pomocą przejściówki o której pisał Kolega wcześniej. Pamiętaj tylko o przełączeniu wejścia gramofonowego na obsługę wkładek typu MM (na tylnej ściance, obok gniazda gramofonowego jest przełącznik piezo-magnet.). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts