Jerzykm Napisano 22 lutego 2023 Udostępnij Napisano 22 lutego 2023 Cześć wszystkim. Jestem tutaj nowy i chciałbym poradzić się was od czego zacząć by poprawić dźwięk kina domowego. Posiadam ampituner yamaha htr-5630rds oraz głośniki eltax Discovery /sprzęt juz wiekowy/ nie chce od razu wszystkiego zmieniać chciałbym zacząć np od wymiany zestawu kolumn. Słucham 30% muzyki pozostałe to filmy. Budżet to około 2 tys. /a może zacząć od ampitunera/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 23 lutego 2023 Udostępnij Napisano 23 lutego 2023 Masz tak mały budżet że nie wiadomo. może dozbieraj? Jakiej wielkości pomieszczenie? 2K na uzywany zestaw 5.1 no da sie. Sub może byc nieco ponad. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jerzykm Napisano 23 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 23 lutego 2023 Myślałem o kolumnach Polk 5.0 są w cenie około 2 tys Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 24 lutego 2023 Udostępnij Napisano 24 lutego 2023 T531? Całkiem ciekawy zestaw w cenie 2k. Ale sub musisz mieć i co wtedy? Dlatego raczej szukaj używanwego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jerzykm Napisano 24 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 24 lutego 2023 Zastanawiam się czy zestaw kolumn Polk531 poprawi mi dźwięk na tele że to odczuje? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leechu84 Napisano 26 lutego 2023 Udostępnij Napisano 26 lutego 2023 ja mam Yamahę cały komplet i jestem bardzo zadowolony od kilku lat więc mogę polecić. Warto wydać trochę więcej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 28 lutego 2023 Udostępnij Napisano 28 lutego 2023 Dnia 24.02.2023 o 19:18, Jerzykm napisał: Zastanawiam się czy zestaw kolumn Polk531 poprawi mi dźwięk na tele że to odczuje? Zaskocze. Ale te Eltax Discovery były udane. Lepiej kup suba. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jerzykm Napisano 10 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 10 marca 2023 I nadal nic nie wiem czy najpierw inwestować w nowy ampituner czy kolumny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 10 marca 2023 Udostępnij Napisano 10 marca 2023 Tak jak ktoś ci tu wcześniej doradził, dozbieraj drugi tyle. Wiem, że chciałoby się już...chyba ze na raty. Zacząłbym od kolumn. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jerzykm Napisano 10 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 10 marca 2023 No jeśli od kolumn to może te polk audio t50 t30 t15 byłyby dobre? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 12 marca 2023 Udostępnij Napisano 12 marca 2023 To ja powtórzę. Nie wymienił bym Twoich Eltaxów na T531. To po prostu nowsze konstrukcje o innym ale nie wyzszej jakości dzwieku. Musisz dozbierać albo zacznij od ampli. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts