pawgro1 Napisano 5 marca 2023 Napisano 5 marca 2023 (edytowany) Dzień dobry wszystkim, jestem na etapie rozbudowy mojego pierwszego zestawu audio i będę bardzo wdzięczny za sugestie odnośnie głośników - te wybiorę oczywiście po odsłuchach , ale zanim ich dokonam chciałbym wytypować kilka modeli. Obecnie mój zestaw to: Wzmak MF M2Si a za źródło robi MF M3 Scd, obecnie 90% muzyki słucham z płyt CD, w przyszłości pewnie zainwestuje jeszcze w jakiś streamer. Chwilowo nie mam własnych głośników, w zestawie grają pożyczone od kumpla kolumny DIY. Potrzebuje kolumn, które dobrze się zestroją z moim zestawem Musicala. Do nagłośnienia jest salon ok 25m2. Z tym, że raczej na pewno w najbliższych latach będę zmieniał lokum na większe i docelowo zestaw audio będzie grał w obszerniejszym pomieszczeniu, dużo łatwiej mi wtedy będzie wymienić wzmak na mocniejszy (Wymienić M2si na M5si np.) niż zmieniać kolumny. Ze względów wizualnych interesują mnie wyłącznie kolumny podłogowe. Budżet ok 8 tys. zł za komplet. Będę bardzo wdzięczny za pomoc i wszelkie sugestie. Muzyka jakiej słucham to głównie klasyczny rock: Scorpions, Dire Straits, Pink Floyd etc. Edytowano 5 marca 2023 przez pawgro1 Odpisz, cytując
lpomis Napisano 5 marca 2023 Napisano 5 marca 2023 (edytowany) Z tym Musicalem fajnie zgrywa się seria Classic z Audio Physic. W Twoim przypadku mam na myśli podłogówkę o oznaczeniu 8. Będzie dynamicznie, z fajnym uderzeniem na basie, wyraźnym środkiem i niemęczącą górą. Barwa raczej z bardzo delikatnym, subtelnym ociepleniem. Z wymianą M2si na wyższe modele bądź ostrożny. W przypadku tego producenta seria wyższa =/= lepsza. Przesłuchałem wszystkie modele od M2si do M6si i w sumie każdy z nich to trochę inna szkoła grania. Edytowano 5 marca 2023 przez lpomis 2 Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 6 marca 2023 Napisano 6 marca 2023 Do Musiala polecał bym coś żywego. Audio Physic, Monitor Audio Silver, Heco Revolution, Chodź to też kwestia jakiego brzmienia szukasz. Moim zdaniem idź na odsłuch i po napisz nam coś więcej. 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts