arkadeusz Napisano 21 marca 2023 Udostępnij Napisano 21 marca 2023 Witam, czy istnieje możliwość podłączenia do wyjścia Line Out 2 lub Line Out 3 na tylnym panelu Yamaha R-N602, zewnętrznego dodatkowego amplitunera z dodatkową parą głośników? Pozdrawiam, Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 21 marca 2023 Udostępnij Napisano 21 marca 2023 (edytowany) Ale po co ? Przecież są wyjścia na 2 pary zestawów głośnikowych. To jest wyjście dla rejestratorów czyli siła sygnału na maksa . I sygnał ma na wyjsciu i nim wracasz 🤷 . Jakoś tak 😎 Edytowano 21 marca 2023 przez Dedal75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arkadeusz Napisano 21 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 21 marca 2023 Powód jest prozaiczny. Mam 2 zestawy, z czego Yamaha w salonie, a salon jest duży i na imprezy nie wystarcza, zwłaszcza z Tesi 561. W instrukcji jest napisane, że aby zapobiec pętli sygnał nie jest podawany na Line OUT 2, kiedy selektor wejścia jest ustawiony na Line 2. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 21 marca 2023 Udostępnij Napisano 21 marca 2023 No to trzeba zmienić na coś mocniejszego ,jeśli było by wyjście pre out to dołożył by końcówkę mocy i już a tak kombinować to bez sensu . A to musi być tak głośno by nie słyszeć co mówi 2 osoba? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arkadeusz Napisano 21 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 21 marca 2023 Ja nie pytam o zasadność takiego połączenia tylko o techniczną możliwość. Cytat To jest wyjście dla rejestratorów czyli siła sygnału na maksa . Siła sygnału na maksa, ale głośność regulowana osobno na drugim potencjometrze? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 21 marca 2023 Udostępnij Napisano 21 marca 2023 (edytowany) No więc , nie widzę zasadności tego pytania jak już wiesz wszystko 🤷 2 amplitunery(wzmacniacze) kontra jeden mocny 🤨 Edytowano 21 marca 2023 przez Dedal75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arkadeusz Napisano 21 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 21 marca 2023 Właśnie , że nie wiem wszystkiego, dlatego pytam, czy można tak podłączyć. Wiem natomiast, że mam sprzęt jaki mam (nawiasem to kolumny są słabe, a nie amplitunery, zwłaszcza R-N602) i porada typu "zamienić na coś mocniejszego" jest dla mnie bez sensu, ponieważ chciałbym wykorzystać to co mam. To jak, można czy nie można, bez szkody dla sprzętu? 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 21 marca 2023 Udostępnij Napisano 21 marca 2023 (edytowany) No ja bym sprzedał 2 i kupił jeden mocniejszy (może i lepszy) Albo jak są takie dobre , to sprzedać jeden z kolumnami a w zamian kupić parę lepszych kolumn . Sam powiedz - posiadanie 2 amplitunerów jest bez sensu a łączenie ich razem tym bardziej 😊 A może ze źródła wyjsc dwoma połączeniami . Z czego grasz ? Pzdr 27 minut temu, arkadeusz napisał: To jak, można czy nie można, bez szkody dla sprzętu? 😉 Możesz sprawdzić sam , w 2 ampli dźwięk na 0 i delikatnie próbuj głośniej . Albo nie podpinaj kolumn tylko słuchawki by sprawdzić czy w ogóle sygnał jest. 8 minut temu, Dedal75 napisał: Miałem 803 i wcale to mocne nie było Edytowano 21 marca 2023 przez Dedal75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arkadeusz Napisano 21 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 21 marca 2023 Cytat Z czego grasz ? Spotify, stream z tel i NAS, żadnego źródła analogowego. Sprzedaż nie wchodzi w grę. Ogólnie jestem zadowolony z głównego zestawu. Ale wiesz, są czasem takie sytuacje, kilka razy do roku, kiedy dla podpitego człowieka górę nad jakością dźwięku bierze chęć zrobienia hałasu i wtedy doraźnie fajnie by było wspomóc się drugim zestawem 😉 Wychodzi na to, że muszę się sam przekonać, tak jak mówisz. Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 21 marca 2023 Udostępnij Napisano 21 marca 2023 Żeby jakoś rozwiązać stream jednoczesny do dwóch amplitunerów . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arkadeusz Napisano 21 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 21 marca 2023 W drugim nie mam funkcji sieciowych 😉 Dobra, dajmy sobie spokój na razie z tematem. Dam znać, jak zrobię próbę połączenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts