Raf_raf Napisano 23 marca 2023 Udostępnij Napisano 23 marca 2023 Witam! Tak jak wskazuje tytuł tematu mam problem z brakiem dźwięku na jednym z głośników przy odsłuchu płyt winylowych z gramofonu podłączonego do wzmacniacza. Gramofon jest przełączony na "phono", do wzmacniacza jest podłączony do wejścia "phono". W jednym głośniku dźwięk jest wyraźny, natomiast w drugim ledwo słyszalny. Dodam, ze przy odsłuchu z innego źródła nie ma takiego problemu. Czy powinienem spróbować przełączyć gramofon na "line" i podpiąć pod wejście "line" we wzmacniaczu? Czy to jest w ogóle dopuszczalne? Przesłuchałem kilku płyt bo pomyślałem, że problem może leży w jakości nagrania, ale nie było różnicy. Proszę o rady i pozdrawiam! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Highlander_now Napisano 23 marca 2023 Udostępnij Napisano 23 marca 2023 Pomylone kabelki przy podłączeniu wkładki? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 24 marca 2023 Udostępnij Napisano 24 marca 2023 Problemów może być wiele. - wkładka źle zamontowana - wkładka uszkodzona - gniazdo RCA uszkodzone - przedwzmacniacz uszkodzony Podłącz pod inne wejscie line in. Obie kolumny powinny grac tak samo cicho. Pytanie czy to wyłapiesz bo będzie cicho. Jeśli nie jest to znaczy że coś w gramofonie a wzmak ok. Kto Ci montował wkładkę? Nowy gramofon? Może w transporcie się odłączyło? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts