Raf_raf Napisano 23 marca 2023 Napisano 23 marca 2023 Witam! Tak jak wskazuje tytuł tematu mam problem z brakiem dźwięku na jednym z głośników przy odsłuchu płyt winylowych z gramofonu podłączonego do wzmacniacza. Gramofon jest przełączony na "phono", do wzmacniacza jest podłączony do wejścia "phono". W jednym głośniku dźwięk jest wyraźny, natomiast w drugim ledwo słyszalny. Dodam, ze przy odsłuchu z innego źródła nie ma takiego problemu. Czy powinienem spróbować przełączyć gramofon na "line" i podpiąć pod wejście "line" we wzmacniaczu? Czy to jest w ogóle dopuszczalne? Przesłuchałem kilku płyt bo pomyślałem, że problem może leży w jakości nagrania, ale nie było różnicy. Proszę o rady i pozdrawiam! Odpisz, cytując
Highlander_now Napisano 23 marca 2023 Napisano 23 marca 2023 Pomylone kabelki przy podłączeniu wkładki? Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 24 marca 2023 Napisano 24 marca 2023 Problemów może być wiele. - wkładka źle zamontowana - wkładka uszkodzona - gniazdo RCA uszkodzone - przedwzmacniacz uszkodzony Podłącz pod inne wejscie line in. Obie kolumny powinny grac tak samo cicho. Pytanie czy to wyłapiesz bo będzie cicho. Jeśli nie jest to znaczy że coś w gramofonie a wzmak ok. Kto Ci montował wkładkę? Nowy gramofon? Może w transporcie się odłączyło? Odpisz, cytując
Recommended Posts