MateuszGda Napisano 10 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 10 kwietnia 2023 Biorąc pod uwagę stosunek mojego budżetu na dany cel plus wymagań, wybór padł na zestaw Yamaha R-N602 + Q Acoustics QA 3050i. Podobno współgra to ze sobą całkiem nieźle ja na tę półkę cenową. Natomiast pytanie z mojej strony jest następujące.. jaką powinienem ustawić na wzmacniaczu impedancję dla kolumn? W amplitunerze mam do wyboru dwie opcje 4 oraz 8 Ohm. Specyfikacja kolumn przedstawia się następująco: Average Impedance: 6 Ohm Minimum Impedance: 4 Ohm Natomiast z instrukcji amplitunera można odczytać: Podsumowując opcja 4 Ohm powinna być idealna? Podobno jest wersja w/w amplitunera na Japonię posiadająca dodatkowo opcję 6 Ohm. Zakładam, że to jednak zmiana hardwareowa a nie soft. Choć taka opcja by była idealna. Pozdrawiam serdecznie przy ostatnim dniu Świąt Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 10 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 10 kwietnia 2023 (edytowany) Ustaw na 4. Kiedyś też miałem 602-kę, grałem na Zensorach 7, też 6 Ohmowych i było Si Zresztą, w obecnych czasach mało które kolumny są 8 Ohmowe, nawet jeśli producent twierdzi, że takowe są Także z automatu ustawiaj na 4. Edytowano 10 kwietnia 2023 przez terracan1929 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MateuszGda Napisano 10 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 10 kwietnia 2023 To wątpliwości rozwiane. Dzięki za odpowiedź Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts