Atomek35 Napisano 30 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 30 kwietnia 2023 Witam! niedawno zakupiłem zestaw kina domowego 5+1 czyli amplituner Onkyo TX NR6100 oraz zestaw kolumn pylon pearl 27 do tego subwoofer klipsch R120 SW. Zestaw gra na 16m2. Po kalibracji i wstępnych ustawieniach mam odczucie dudnienia przy oglądaniu filmów zwłaszcza gdzie jest dużo efektów filmowych. Chciałbym zapytać czy taki sprzęt jest odpowiedni do takiego metrażu? niby w sklepie twierdzili że jak najbardziej. Nie wiem właśnie czy sprzęt jest za mocny do takiego metrażu czy moje ustawienia są złe. Proszę o jakąś poradę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 30 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 30 kwietnia 2023 1. Kalibrację zrobiłeś dobrze? Jaki poziom suba masz w korekcjach? Podaj ustawienia i parametry jakie tam wyszły. 2. Dudnienie... Czy w innym miejscu pomieszczenia dudnienia jest mniej (więcej)? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Atomek35 Napisano 30 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 30 kwietnia 2023 21 minut temu, Butler napisał: 1. Kalibrację zrobiłeś dobrze? Jaki poziom suba masz w korekcjach? Podaj ustawienia i parametry jakie tam wyszły. 2. Dudnienie... Czy w innym miejscu pomieszczenia dudnienia jest mniej (więcej)? Raczej dobrze została kalibracja. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 30 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 30 kwietnia 2023 (edytowany) 40Hz na fronty i center w kinie to dobrze zrobiona kalibracja? I dziwisz się że dudni? Zerknij poniżej jak powinno to wyglądać. Edytowano 30 kwietnia 2023 przez Butler Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 1 maja 2023 Udostępnij Napisano 1 maja 2023 Daj więcej na 60 albo i 80. Pokaż zdjęcie salonu. Czy jest pusty? Gdzie stoi sub? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Atomek35 Napisano 2 maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 2 maja 2023 Witam! wszystko już działa poprawnie dzięki poradnikowi który wysłał Butler. Dzieki 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts