Atomek35 Napisano 30 kwietnia 2023 Napisano 30 kwietnia 2023 Witam! niedawno zakupiłem zestaw kina domowego 5+1 czyli amplituner Onkyo TX NR6100 oraz zestaw kolumn pylon pearl 27 do tego subwoofer klipsch R120 SW. Zestaw gra na 16m2. Po kalibracji i wstępnych ustawieniach mam odczucie dudnienia przy oglądaniu filmów zwłaszcza gdzie jest dużo efektów filmowych. Chciałbym zapytać czy taki sprzęt jest odpowiedni do takiego metrażu? niby w sklepie twierdzili że jak najbardziej. Nie wiem właśnie czy sprzęt jest za mocny do takiego metrażu czy moje ustawienia są złe. Proszę o jakąś poradę. Odpisz, cytując
Butler Napisano 30 kwietnia 2023 Napisano 30 kwietnia 2023 1. Kalibrację zrobiłeś dobrze? Jaki poziom suba masz w korekcjach? Podaj ustawienia i parametry jakie tam wyszły. 2. Dudnienie... Czy w innym miejscu pomieszczenia dudnienia jest mniej (więcej)? 1 Odpisz, cytując
Atomek35 Napisano 30 kwietnia 2023 Autor Napisano 30 kwietnia 2023 21 minut temu, Butler napisał: 1. Kalibrację zrobiłeś dobrze? Jaki poziom suba masz w korekcjach? Podaj ustawienia i parametry jakie tam wyszły. 2. Dudnienie... Czy w innym miejscu pomieszczenia dudnienia jest mniej (więcej)? Raczej dobrze została kalibracja. Odpisz, cytując
Butler Napisano 30 kwietnia 2023 Napisano 30 kwietnia 2023 (edytowany) 40Hz na fronty i center w kinie to dobrze zrobiona kalibracja? I dziwisz się że dudni? Zerknij poniżej jak powinno to wyglądać. Edytowano 30 kwietnia 2023 przez Butler Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 1 maja 2023 Napisano 1 maja 2023 Daj więcej na 60 albo i 80. Pokaż zdjęcie salonu. Czy jest pusty? Gdzie stoi sub? Odpisz, cytując
Atomek35 Napisano 2 maja 2023 Autor Napisano 2 maja 2023 Witam! wszystko już działa poprawnie dzięki poradnikowi który wysłał Butler. Dzieki 2 Odpisz, cytując
Recommended Posts