leonII Napisano 17 maja 2023 Udostępnij Napisano 17 maja 2023 Moje pytanie do bardziej doświadczonych i osłuchanych kolegów z forum. Przymierzam się do zmiany kolumn. Obecnie mam w zestawie MA RX6. Myślałem nad zmianą na RX8 albo Silver 8. Pytanie moje to czy ktoś z Was porównywał te kolumny i ewentualnie jaka jest między nimi różnica? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 18 maja 2023 Udostępnij Napisano 18 maja 2023 Hej, Tak przy tej zmianie Monitor audio dokonał szeregu zmian w konstrukcji i brzmieniu swojej serii. Starsze RX są znacznie cieplejsze na basie. Luźniejsze w tym zakresie i mają łagodniejszą nieco górę. Silver 8 z kolei sa bardziej przestrzenne, szybsze, oraz twardsze, punktowe na basie. Różnią sięi wizualnie i brzmieniowo. Jak Ci się podobały RX6? Skąd cheć ich zmiany? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leonII Napisano 18 maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 18 maja 2023 11 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Jak Ci się podobały RX6? Skąd cheć ich zmiany? RX6 na początku grały u mnie z Yamahą 803 D. Tu było niby nieźle, ale trochę mało basu i trochę za jasno. Zmieniłem wzmacniacz na Rotel 1572 i jest całkiem fajnie, ale.... No właśnie to ale Stwierdziłem, że może przy RX8 zagra to jeszcze lepiej, ale bardzo mało ofert jest tych kolumn. Wpadło mi ogłoszenie Silver 8 w całkiem niezłej cenie i w miarę blisko mnie i stąd mój post. Mam jeszcze pytanie. Które według Ciebie lepiej zagrają z moim wzmacniaczem? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 19 maja 2023 Udostępnij Napisano 19 maja 2023 11 godzin temu, leonII napisał: RX6 na początku grały u mnie z Yamahą 803 D. Tu było niby nieźle, ale trochę mało basu i trochę za jasno. Zmieniłem wzmacniacz na Rotel 1572 i jest całkiem fajnie, ale.... No właśnie to ale Stwierdziłem, że może przy RX8 zagra to jeszcze lepiej, ale bardzo mało ofert jest tych kolumn. Wpadło mi ogłoszenie Silver 8 w całkiem niezłej cenie i w miarę blisko mnie i stąd mój post. Mam jeszcze pytanie. Które według Ciebie lepiej zagrają z moim wzmacniaczem? Rotel to dobry trop do nich. RX8 zagrają mnie jjasno gdyż całe pasmo zostanie inaczej odebrane ze względu na wiekszy bas. Silvery z kolei zagraja nieco jansiej. To dokładne kolumny. Szybsze. Moim zdaniem Tobie chyba lepiej się sprawdzą RX8. Albo Silver ale 10. Bo te tez są inaczej odbierane w całości. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leonII Napisano 19 maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 19 maja 2023 3 godziny temu, Piotr Sonido napisał: Rotel to dobry trop do nich. RX8 zagrają mnie jjasno gdyż całe pasmo zostanie inaczej odebrane ze względu na wiekszy bas. Silvery z kolei zagraja nieco jansiej. To dokładne kolumny. Szybsze. Moim zdaniem Tobie chyba lepiej się sprawdzą RX8. Albo Silver ale 10. Bo te tez są inaczej odbierane w całości. Dziękuję bardzo za konkretną odpowiedź :) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 22 maja 2023 Udostępnij Napisano 22 maja 2023 Nie ma sprawy. Jeśli będziesz jeszcze coś potrzebował to pisz. Pozdrawiam Piotrek 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kbrx Napisano 2 marca Udostępnij Napisano 2 marca Dzień dobry, @Piotr Sonido Proszę o porównanie MA Silver 8 do MA Bronze 500 (salon 28m2, w połowie otwarty na kuchnie i jadalnie+25m2) Ampli Denon 2800h (konfiguracja planowana 5.1.2) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 3 marca Udostępnij Napisano 3 marca 23 godziny temu, kbrx napisał: Dzień dobry, @Piotr Sonido Proszę o porównanie MA Silver 8 do MA Bronze 500 (salon 28m2, w połowie otwarty na kuchnie i jadalnie+25m2) Ampli Denon 2800h (konfiguracja planowana 5.1.2) Jeśli będziesz go wykrozystywał w kinie to i tak amplituner odetnie Ci ich pasmo na 60 bądź 80 Hz. Różnice są dość znaczne i brał bym Silver 8. Góra i środek jest lepszej klasy. W Bronze jest ona bardziej chłodna rozrywkowa. Z kolei w Silver bedzie detaliczna ale bardziej melodyjna. Dół nie odgrywa tutaj roli. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts