Glosnik Napisano 5 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 5 czerwca 2023 Witam Was, czy ktoś z Was orientuje się gdzie (i czy) można zakupić taki wzmacniacz? Czemu on w jakichś dziwnych okolicznościach nie jest praktycznie dostępny w Polsce? Ewentualnie czy macie doświadczenie w zakupie takiego sprzętu z zagranicy? Da się to zakupić z Japonii oraz Stanów, ale pytanie jest jak wygląda sprawa zasilania? Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 6 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 6 czerwca 2023 Ciężko powiedzieć dlaczego jest ich tak mało. Zawsze można kupić AS701 i dokupić dobry przetwornik i będzie to samo 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Glosnik Napisano 6 czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 6 czerwca 2023 Co masz na myśli przetwornik? Proszę o łopatologiczne tłumaczenie, bo się nie znam. Z tego co wiem, to dac w 801 próbkuje z częstotliwością 384 kHz a w 701 192 kHz. No i wejście na USB. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 6 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 6 czerwca 2023 (edytowany) No o tym pisze. 801 ma lepszy DAC czyli przetwornik cyfrowo-analogowy. Cała reszta to 701 Edytowano 6 czerwca 2023 przez Artur Charicki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz8370 Napisano 6 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 6 czerwca 2023 8 godzin temu, Artur Charicki napisał: No o tym pisze. 801 ma lepszy DAC czyli przetwornik cyfrowo-analogowy. Cała reszta to 701 Coś mi się wydaje, że piszesz o 803. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 6 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 6 czerwca 2023 Nie. Czytałem kiedyś że as801 różni się od as701 lepszym DACiem i USB. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz8370 Napisano 6 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 6 czerwca 2023 1 godzinę temu, Artur Charicki napisał: Nie. Czytałem kiedyś że as801 różni się od as701 lepszym DACiem i USB. W takim razie ta 801 nie warta swojej ceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 6 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 6 czerwca 2023 Bo to było bez sensu. To było AS 701 z wejściem USB DAC JA nawet spotkałem się z informacją że DAC ten sam. Chociaż może 801 ma sabre? Tak czy siak różnica w cenie nie adekwatna. Sprowadzanie jest bezpieczne ale z Europy. Yamaha ma europejską gwarancję Z Japonii i US nie bo masz inne zasilanie i dojdzie cło. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 6 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 6 czerwca 2023 Funkcja SB DAC obsługuje natywne rozdzielczosci DSD (2,8 MHz / 5,6 MHz) i PCM (384 kHz / 32-bity) Cyfrowy wskaźnik sygnału pokazuje formaty odtwarzania DSD i PCM oraz częstotliwości próbkowania Wysokowydajny 32-bitowy przetwornik cyfrowo-analogowy ESS (ES9010K2M) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts