Tasiorsa Napisano 16 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 16 czerwca 2023 Witam Nie wiem czy potrzebuję ale mnie kusi... Pokój około 20m2 Amplituner Marantz SR7015 Glośniki: Przód 2x Paradigm Monitor 3 v2 (wysokotonowe niedawno wymieniane grają jak nowe) + Standy Tył 2x Paradigm Monitor 3 v1 (wysokotonowe niedawno wymieniane grają jak nowe) + Standy Centralny Paradigm CC370 v2 Subwoofer Paradigm PS-1200 Crssover przód / tył 60 Hz Centralny 80 Hz Zestaw używany do filmów (podłączony do LG C2 77'') muzyki (Tidal/FLAC) i codziennego słuchania Youtube - np pogadanek. Idzie w różnym zastosowaniu od 9 rano do 23 dzień w dzień 🙂 Ogólnie gra to bardzo ładnie a z subem głęboko ale kusi mnie sprzedaż przodów ze standami i zastąpienie ich Paradigm Monitor 9. Pomysł bardziej z "chciejstwa" niż z braków obecnego zestawu. Ma to sens? Zakładam ze 9 i tak bym creossował na 60Hz. Z góry dziękuję za odpowiedź. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tasiorsa Napisano 19 czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 19 czerwca 2023 Naprawdę nikt mi nic nie podpowie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 20 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 20 czerwca 2023 Mimo że to amplituner kina, mimo że to małe pomieszczenie to mozesz zyskać na czymś innym niż basie. To pasmo i tak będzie i jest obcięte. Nie wiem jak u Ciebie będzie. ale możesz zyskać na przestrzeni i swobodzie dzwieku. Szczerze nie wiem czy różnica będzie adekwatna do kwoty która na to przeznaczysz. Ale w odsłuchu poczuł byś różnice. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tasiorsa Napisano 20 czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 20 czerwca 2023 Ogólnie Studio 40 to byłoby dla mnie idealne rozwiązanie ale te niestety ciężko trafić. Jak duża rożnica jest między Paradigm Monitor 9 starsze wersje a V7? bo krążą legendy że to już nie ta sama kolumna A powiedź mi takie 9ki czy studio 60 grają pełnym zakresem puszczone stosunkowo cicho? (powiedzmy na -32 -30 db na Marantz - na wcześniejszym Harman Kardon słuchałem około -40 -38 db). Dopytuje bo ~20m2 to stosunkowo mały pokój. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tasiorsa Napisano 20 czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 20 czerwca 2023 A teraz mi przyszło jeszcze do głowy. Jest jakaś alternatywa innego producenta do Studio V40 która by pasowała do reszty Paradigm? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 21 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 21 czerwca 2023 Wiesz co ja modele Paradigma to pamiętam jak przez mglę. To nie była marka którą mieliśmy ciągle na stanie. Ja słuchałem kilka modeli bo sam się do nich przymierzałem dość dawno temu. 23 godziny temu, Tasiorsa napisał: A powiedź mi takie 9ki czy studio 60 grają pełnym zakresem puszczone stosunkowo cicho? Żadne nie zagrają pełnym pasmem bo będzie ono obcięte na amplitunerze. 21 godzin temu, Tasiorsa napisał: Jest jakaś alternatywa innego producenta do Studio V40 która by pasowała do reszty Paradigm? Klipsch seria Premier i Monitor audio seria Bronze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tasiorsa Napisano 21 czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 21 czerwca 2023 Temat do zamknięcia Kupiłem Paradigm Reference Studio 60 v3. czarne z Lublina z pudełkami dowodem zakupu kompletem papierów. One są w stanie nowe. Gość miał chwilę w domu rodziców. wyprowadził się do mieszkania i nie ma gdzie ich postawić. Będę je miał w połowie lipca lub we wrześniu bo gość ma mi podrzucić w drodze do Zakopanego 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 22 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 22 czerwca 2023 Zobaczymy czy się zfinalizuje. Jeszcze nie zamykaj Nie takie pewniaki były.... Polska vs Mołdawia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gmow1977 Napisano 22 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 22 czerwca 2023 23 godziny temu, Tasiorsa napisał: Temat do zamknięcia 23 godziny temu, Tasiorsa napisał: Kupiłem 23 godziny temu, Tasiorsa napisał: Będę je miał w połowie lipca lub we wrześniu bo gość ma mi podrzucić w drodze do Zakopanego Wiara w człowieka umiera ostatnia... Trzymam kciuki🤞 Daj znać... jak dojadą ....😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tasiorsa Napisano 22 czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 22 czerwca 2023 (edytowany) 1 godzinę temu, Gmow1977 napisał: Wiara w człowieka umiera ostatnia... Trzymam kciuki🤞 Daj znać... jak dojadą ....😉 Nie płaciłem najwyżej nie będę miał 🙂 Nawet proponowałem czy chce zaliczkę - nie absolutnie nie - przywiozę podłączymy zagrają u Pana i wtedy się rozliczymy. Ogłoszenie zniknęło więc może będzie dobrze. Nic nie ryzykuję! Edytowano 22 czerwca 2023 przez Tasiorsa 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tasiorsa Napisano 1 lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 1 lipca 2023 Ale mi sr.a cieknie po nogach. 🙂 Dzwonił gość że jutro lub w poniedziałek podrzuci Studio 60 v3 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 3 lipca 2023 Udostępnij Napisano 3 lipca 2023 Podrzucił? Wytrzymałeś czy coś poleciało? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tasiorsa Napisano 3 lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 3 lipca 2023 Przełożył na jutro tj wtorek późno po południu 🙂 Ale sumarycznie dobrze bo znalazł gumowe nóżki i kolce a tak bym nie miał. Dam znać jak podłącze aczkolwiek pewnie dzień później będę mógł powiedzieć coś więcej jak skalibruję Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tasiorsa Napisano 4 lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 4 lipca 2023 Kolumny będą między 18:00 a 19:30 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tasiorsa Napisano 4 lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 4 lipca 2023 Dojechały! Największa różnica w wokalach głębi i takiej przestrzeni. Do tego dźwięk jest taki pełniejszy Ale żeby coś więcej powiedzieć muszę się pobawić 🙂 PS Człowiek jak je przywiózł siedział 2h i widać było jak strasznie żal mu się rozstać! Był pod wqrażenierm jak to dobrze gra z Marantzem SR7015. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 4 lipca 2023 Udostępnij Napisano 4 lipca 2023 A wiesz ze jak trochę wysuniesz, to zagrają jeszcze ładniej? 😉 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tasiorsa Napisano 4 lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 4 lipca 2023 wiem i jak skalibruję porządnie ale nie było kiedy. Teraz gość pojechał 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gmow1977 Napisano 4 lipca 2023 Udostępnij Napisano 4 lipca 2023 1 godzinę temu, Tasiorsa napisał: Dojechały! Gratulacje ...😉.Ochłoń ,wytrzyj to ,co poleciało po nogawce poustawiaj na spokojnie skalibruj i wtedy coś skrobniesz... Bo teraz to euforia bierze górę 😅 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tasiorsa Napisano 5 lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 5 lipca 2023 Jestem po kalibracji. Gra to naprawdę idealnie wręcz. W stereo ładnie idzie bez subwoofera jako Full Band. Wyrównała się góra bas zrobił się soczysty a środek wychwytuje detale wokalu. Gra to o wiele lepiej niż Monitory 3 Jest bajka. PS Zona się śmieje że "Dobrze Krzyś że masz nową zabawkę i Cię cieszy" 😄 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 5 lipca 2023 Udostępnij Napisano 5 lipca 2023 Dnia 4.07.2023 o 18:33, marcinmarcin napisał: A wiesz ze jak trochę wysuniesz, to zagrają jeszcze ładniej? 😉 miałem to samo pisać. Dnia 4.07.2023 o 19:47, Gmow1977 napisał: Gratulacje ...😉.Ochłoń ,wytrzyj to ,co poleciało po nogawce poustawiaj na spokojnie skalibruj i wtedy coś skrobniesz... Bo teraz to euforia bierze górę 😅 HAHAHAHAHAHA 8 godzin temu, Tasiorsa napisał: PS Zona się śmieje że "Dobrze Krzyś że masz nową zabawkę i Cię cieszy" 😄 Bo ma wolne od Ciebie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts