meszuge Napisano 12 sierpnia 2023 Napisano 12 sierpnia 2023 Cześć, Na temat dźwięku wiem tylko tyle, że go słyszę. Szukam słuchawek z mikrofonem lub słuchawek i mikrofonu. Niestety Logitech G Pro na kablu, które miałem niecałe dwa lata nagle pękły przy zakładaniu i troszkę mnie to rozczarowało - poszło na reklamacje. Chciałbym teraz coś lepszego. Budżet powiedzmy między 500-1000 zł +/- 200 zł. Zastanawiałem się nad: - Beyerdynamic MMX 300 2gen oglądałem recenzje i ogólnie fajnie, ale raczej bez fajerwerków. Przydałby się jakiś wzmacniacz i już się robi z 1300 zł. - Beyerdynamic DT770 Pro ta opcja z wyglądu podoba mi się najbardziej. Cenowo tez okej około 500 zł i następne 500 zł na jakiegoś DAC lub wzmacniacz oraz mikrofon brzmi okej. W ogóle maja sens do np grania? Czy macie jakieś inne propozycje? W Logitechu podobał mi sie bardzo mikrofon - podczas rozmowy mogł działać odkurzacz i była cisza. Zastosowanie: praca - Teamsy/FaceTime, gry, muzyka oraz filmy. Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 13 sierpnia 2023 Napisano 13 sierpnia 2023 Witaj, Mikrofon w słuchawkach do słuchania muzyki, to nie zbyt zdrowa kombinacja. W propozycjach które Cię zainteresowały, to produkty mocno sprecyzowane. Może warto rozważyć dwie sztuki słuchawek? Np. Lepszych do słuchania muzyki oraz zwykłych , prostych do rozmów? Odpisz, cytując
meszuge Napisano 15 sierpnia 2023 Autor Napisano 15 sierpnia 2023 (edytowany) Dnia 13.08.2023 o 22:56, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Witaj, Mikrofon w słuchawkach do słuchania muzyki, to nie zbyt zdrowa kombinacja. W propozycjach które Cię zainteresowały, to produkty mocno sprecyzowane. Może warto rozważyć dwie sztuki słuchawek? Np. Lepszych do słuchania muzyki oraz zwykłych , prostych do rozmów? nie wiem czy jestem, AŻ takim słuchaczem, żeby kupić dwie opcje. Tak jak mówię pasuje mi posiadać osobno mikrofon i osobno słuchawki, ale żeby miały raczej multi-zastosowanie. Edytowano 15 sierpnia 2023 przez meszuge Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 15 sierpnia 2023 Napisano 15 sierpnia 2023 15 minut temu, meszuge napisał: nie wiem czy jestem, AŻ takim słuchaczem, żeby kupić dwie opcje. Tak jak mówię pasuje mi posiadać osobno mikrofon i osobno słuchawki, ale żeby miały raczej multi-zastosowanie. Ok, ale w takiej sytuacji żeby naprawdę mieć lepszy produkt względem tego budżetu co założyłeś, to będziesz musiał dołożyć i to zauważalnie... Odpisz, cytując
meszuge Napisano 15 sierpnia 2023 Autor Napisano 15 sierpnia 2023 37 minut temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Ok, ale w takiej sytuacji żeby naprawdę mieć lepszy produkt względem tego budżetu co założyłeś, to będziesz musiał dołożyć i to zauważalnie... Nie znajdą się słuchawki. mikrofon i jakiś DAC/wzmacniacz za 1000-1300 zł, które będą lepsze, niż Logitechy za 500 zł? Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 19 sierpnia 2023 Napisano 19 sierpnia 2023 Dnia 15.08.2023 o 20:10, meszuge napisał: Nie znajdą się słuchawki. mikrofon i jakiś DAC/wzmacniacz za 1000-1300 zł, które będą lepsze, niż Logitechy za 500 zł? Znajdą Mam tu propozycje słuchawki "gamingowe" z mikrofonem plus słuchawki na której mógłbyś słuchać muzyki. Czyli Audio Technica G1. Teraz mamy ją w bardzo atrakcyjnej cenie około 500 zł. Resztę mógłbyś dołożyć do przetwornika DAC typu Audioquest Dragonfly Red i w sumie można by na tym zakończyć:) Linki masz pod spodem https://www.tophifi.pl/sluchawki/sluchawki-gamingowe/audio-technica-ath-g1.html https://www.tophifi.pl/sluchawki/wzmacniacze-sluchawkowe/audioquest-dragonfly-red.html Odpisz, cytując
Recommended Posts