Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Cześć,

Na temat dźwięku wiem tylko tyle, że go słyszę. Szukam słuchawek z mikrofonem lub słuchawek i mikrofonu. Niestety Logitech G Pro na kablu, które miałem niecałe dwa lata nagle pękły przy zakładaniu i troszkę mnie to rozczarowało - poszło na reklamacje.

Chciałbym teraz coś lepszego. Budżet powiedzmy między 500-1000 zł +/- 200 zł.

Zastanawiałem się nad:

- Beyerdynamic MMX 300 2gen oglądałem recenzje i ogólnie fajnie, ale raczej bez fajerwerków. Przydałby się jakiś wzmacniacz i już się robi z 1300 zł.

- Beyerdynamic DT770 Pro ta opcja z wyglądu podoba mi się najbardziej. Cenowo tez okej około 500 zł i następne 500 zł na jakiegoś DAC lub wzmacniacz oraz mikrofon brzmi okej. W ogóle maja sens do np grania?

Czy macie jakieś inne propozycje?

W Logitechu podobał mi sie bardzo mikrofon - podczas rozmowy mogł działać odkurzacz i była cisza.

Zastosowanie: praca - Teamsy/FaceTime, gry, muzyka oraz filmy.

Napisano (edytowany)
Dnia 13.08.2023 o 22:56, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Witaj,

Mikrofon w słuchawkach do słuchania muzyki, to nie zbyt zdrowa kombinacja. W propozycjach które Cię zainteresowały, to produkty mocno sprecyzowane. Może warto rozważyć dwie sztuki słuchawek? Np. Lepszych do słuchania muzyki oraz zwykłych , prostych do rozmów?

nie wiem czy jestem, AŻ takim słuchaczem, żeby kupić dwie opcje.

Tak jak mówię pasuje mi posiadać osobno mikrofon i osobno słuchawki, ale żeby miały raczej multi-zastosowanie.

Edytowano przez meszuge
Napisano
15 minut temu, meszuge napisał:

nie wiem czy jestem, AŻ takim słuchaczem, żeby kupić dwie opcje.

Tak jak mówię pasuje mi posiadać osobno mikrofon i osobno słuchawki, ale żeby miały raczej multi-zastosowanie.

Ok, ale w takiej sytuacji żeby naprawdę mieć lepszy produkt względem tego budżetu co założyłeś,  to będziesz musiał dołożyć i to zauważalnie...

Napisano
37 minut temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Ok, ale w takiej sytuacji żeby naprawdę mieć lepszy produkt względem tego budżetu co założyłeś,  to będziesz musiał dołożyć i to zauważalnie...

Nie znajdą się słuchawki. mikrofon i jakiś DAC/wzmacniacz za 1000-1300 zł, które będą lepsze, niż Logitechy za 500 zł?

Napisano
Dnia 15.08.2023 o 20:10, meszuge napisał:

Nie znajdą się słuchawki. mikrofon i jakiś DAC/wzmacniacz za 1000-1300 zł, które będą lepsze, niż Logitechy za 500 zł?

Znajdą :)

Mam tu propozycje słuchawki "gamingowe" z mikrofonem plus słuchawki na której mógłbyś słuchać muzyki. Czyli Audio Technica G1. Teraz mamy ją w bardzo atrakcyjnej cenie około 500 zł. Resztę mógłbyś dołożyć do przetwornika DAC typu Audioquest Dragonfly Red i w sumie można by na tym zakończyć:)

Linki masz pod spodem

https://www.tophifi.pl/sluchawki/sluchawki-gamingowe/audio-technica-ath-g1.html

https://www.tophifi.pl/sluchawki/wzmacniacze-sluchawkowe/audioquest-dragonfly-red.html