Skocz do zawarto艣ci

Recommended Posts

Napisano

Dobry wiecz贸r Wszystkim .聽

Jest to m贸j pierwszy post na forum.

Na wst臋pie chcia艂bym zapyta膰 jaki聽subwoofer by艣cie polecili i jaki spos贸b pod艂膮czenia do PMA A110 w pokoju 22 metry gdzie w tej chwili ju偶 jest 7.1.4 no ale w艂a艣nie subwoofer jaki mam nie da si臋 pod艂膮czy膰 do wzmacniacza by by艂 ods艂uch w stereo bez brania udzia艂u w tym amplitunera ?聽

Przeszuka艂em wiele temat贸w przez dwa tygodnie i mam sw贸j pomys艂 na to , czy mogliby艣cie pom贸c mi w tym wszystkim i po艣wi臋ci膰 chwil臋 na zapoznanie si臋 z moim poniek膮d pokr臋tnym my艣leniem聽馃檪

1.聽

Wytypowa艂em, 偶e m贸g艂bym pod艂膮czy膰 poprzez kabel Neutrik Speakon bezpo艣rednio do kolumn subwoofer聽Rel T9x.聽

Czy to dobry wyb贸r, czy mo偶e ma kto艣 subwoofer pod艂膮czony w ten spos贸b do tego wzmacniacza? Czy mo偶e inny w tym przedziale cenowym by艣cie polecili ?

2.聽

Teraz b臋dzie bardziej z艂o偶ony temat.聽

Za艂贸偶my, 偶e subwoofer T9x da艂oby si臋 tak pod艂膮czy膰 z moim wzmacniaczem , to czy m贸g艂by on by膰 pod艂膮czony jednocze艣nie do amplitunera poprzez gniazdo聽 LFE ?聽

Tak , 偶eby w kinie gra艂y dwa subwoofer-y ten co zamierzam kupi膰 czyli Rel i ten co mam czyli SVS SB-3000 .

3.聽

Czy ma kto艣 tak subwoofer Rel pod艂膮czony ( LFE i Speakon jednocze艣nie ) ?

Uwzgl臋dniaj膮c to , 偶e wzmacniacz do kt贸rego poprzez speakon chc臋 pod艂膮czy膰 Rel,聽 聽robi w kinie za ko艅c贸wk臋 mocy do front贸w.聽

( Czyli Rel poprzez LFE do amplitunera , gdzie ju偶 jest podpi臋ty SVS , i ten sam Rel poprzez speakon do wzmacniacza kt贸ry jest spi臋ty z tym w艂a艣nie amplitunerem )聽

Mam nadziej臋, 偶e w miar臋 zrozumiale to na napisa艂em聽馃檪

4.聽

Za艂贸偶my, 偶e do tej pory da si臋 tak zrobi膰, to czy kto艣 ma dwa subwoofer-y tych firm podpi臋te jednocze艣nie lub czy sprawdza艂 kiedykolwiek jak to si臋 b臋dzie zgrywa膰?

5.聽

Czy ten subwoofer Rel b臋dzie si臋 przemieszcza艂 ? ( spotka艂em si臋 z takimi opiniami dotyczy艂y one co prawda poprzednika no ale r贸偶nicy wielkiej miedzy nimi nie ma )聽

Dzi臋kuj臋 tym co wytrwali do ko艅ca聽馃檪