Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Dobry wieczór Wszystkim . 

Jest to mój pierwszy post na forum.

Na wstępie chciałbym zapytać jaki subwoofer byście polecili i jaki sposób podłączenia do PMA A110 w pokoju 22 metry gdzie w tej chwili już jest 7.1.4 no ale właśnie subwoofer jaki mam nie da się podłączyć do wzmacniacza by był odsłuch w stereo bez brania udziału w tym amplitunera ? 

Przeszukałem wiele tematów przez dwa tygodnie i mam swój pomysł na to , czy moglibyście pomóc mi w tym wszystkim i poświęcić chwilę na zapoznanie się z moim poniekąd pokrętnym myśleniem 🙂

1. 

Wytypowałem, że mógłbym podłączyć poprzez kabel Neutrik Speakon bezpośrednio do kolumn subwoofer Rel T9x. 

Czy to dobry wybór, czy może ma ktoś subwoofer podłączony w ten sposób do tego wzmacniacza? Czy może inny w tym przedziale cenowym byście polecili ?

2. 

Teraz będzie bardziej złożony temat. 

Załóżmy, że subwoofer T9x dałoby się tak podłączyć z moim wzmacniaczem , to czy mógłby on być podłączony jednocześnie do amplitunera poprzez gniazdo  LFE ? 

Tak , żeby w kinie grały dwa subwoofer-y ten co zamierzam kupić czyli Rel i ten co mam czyli SVS SB-3000 .

3. 

Czy ma ktoś tak subwoofer Rel podłączony ( LFE i Speakon jednocześnie ) ?

Uwzględniając to , że wzmacniacz do którego poprzez speakon chcę podłączyć Rel,   robi w kinie za końcówkę mocy do frontów. 

( Czyli Rel poprzez LFE do amplitunera , gdzie już jest podpięty SVS , i ten sam Rel poprzez speakon do wzmacniacza który jest spięty z tym właśnie amplitunerem ) 

Mam nadzieję, że w miarę zrozumiale to na napisałem 🙂

4. 

Załóżmy, że do tej pory da się tak zrobić, to czy ktoś ma dwa subwoofer-y tych firm podpięte jednocześnie lub czy sprawdzał kiedykolwiek jak to się będzie zgrywać?

5. 

Czy ten subwoofer Rel będzie się przemieszczał ? ( spotkałem się z takimi opiniami dotyczyły one co prawda poprzednika no ale różnicy wielkiej miedzy nimi nie ma ) 

Dziękuję tym co wytrwali do końca 🙂