Didek Napisano 31 marca 2009 Udostępnij Napisano 31 marca 2009 Witam serdecznie. Właśnie kminie jak nagrac sobie muzyke na DVD zeby odwarzać ją w odtwarzaczu i potrzebna jest kompresja. Ja jestem zainteresowany kompresją bezstratną ponieważ zależy mi na orginalnej jakości. Więc tak:Z orginalego vob'a z teledysku wyciągnąłem sobie orginalną ścieżkę AC3. Plik ten skonwertowałem na format MLP nie tracąc ''danych'' i nawet je polepszając (z czego słynie MLP). Plik MLP Zgrywam na płytę DVD jako LPCM Audio, które jest w VOB'ie (vob = menu [dla wygody odwarzania]) i teraz pytanie. Czy straciłem jakość czy mam taką samą bądź lepszą od pierwotnego AC3 ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 31 marca 2009 Udostępnij Napisano 31 marca 2009 Najprawdopodobniej starciłeś, po pierwsze błędy odczytu DVD, dalej obróbka (konwertowanie itd.) zawsze może coś zgubić po drodze, no chyba, że masz jakiś profesjonalny program np. Easy CD-DA Extractor Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Didek Napisano 31 marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 31 marca 2009 Ok, dzieki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts