Butler Napisano 4 kwietnia 2024 Napisano 4 kwietnia 2024 RP8000F II mają nieprzeciętnie wysoką skuteczność w swojej klasie. Nie sądzę by braklo Ci dB z Arcama. Lepiej to pojecie bardzo subiektywne bo dla każdego oznacza co innego. Nie każdy za miarę bierze moc i potęgę umcyk umcyk. Tu na forum wręcz znikoma część ma takie kryteria. Odpisz, cytując
Domin330xi Napisano 4 kwietnia 2024 Autor Napisano 4 kwietnia 2024 (edytowany) Lepiej dla mnie oznacza wyraziste, czyste, pełne szczegółów. Może w KD będzie szersza sceneria, szczegółowość efektów? Akurat volume na max, to nie moje kryteria Sorry, za pytania, ale zanim wdrożę coś w życie, chciałbym wiedzieć jakiego efektu spodziewać się. Edytowano 4 kwietnia 2024 przez Domin330xi Odpisz, cytując
Butler Napisano 4 kwietnia 2024 Napisano 4 kwietnia 2024 (edytowany) Moim zdaniem, na początek podłącz sam amplituner (o ile starczy Ci końcówek mocy na założony system) i dopiero w drugim kroku po obeznaniu się z dzwiekiem decyduj się na potencjalną końcówkę mocy zastępująca wewnętrzne wzmocnienie. Oczywiście nikt Ci nie zabroni już teraz wrzucać zewnętrzne zasilanie frontów, kwestia gotowości do wydania kasiory. Ja bym się wstrzymał i spróbował jak gra solo. Edytowano 4 kwietnia 2024 przez Butler Odpisz, cytując
Domin330xi Napisano 4 kwietnia 2024 Autor Napisano 4 kwietnia 2024 Testuję już parę miesięcy w systemie stereo i KD 5.1, w przyszłości rozszerzę trochę i zrobię Dolby Atmos, ale masz rację, najpierw założony system, potem myślenie nad ewentualnymi poprawkami Odpisz, cytując
Kubakk Napisano 4 kwietnia 2024 Napisano 4 kwietnia 2024 17 godzin temu, Piotr Sonido napisał: @Kubakk możesz zobaczyć , bo ja nie mam , czy jest opcja w ustawieniach dać fronty na Off. Chyba nie ma takiej opcji , poczytajcie instrukcję , ew. filmy na jutubie obadać. Jarałem się ustawieniami w pierwszym tygodniu , od tego czasu sprzęt służy do słuchania Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 5 kwietnia 2024 Napisano 5 kwietnia 2024 No tak mi się wydaje że nie ma. Bo wtedy nie idie tam prąd nie obciąża to zasilacza. Dnia 3.04.2024 o 21:49, tomek72 napisał: @Piotr Sonido niestety, ale chyba podobnie jak w Onkyo (rozważam RZ50) - fronty są nie do "przypisania", poniżej cytat z instrukcji AVR10,20,30 strona 15 "AVR10, AVR20, AVR30 posiadają 7 końcówek mocy, z czego 5 odpowiada kanałom: przednim lewym, centralnym, przednim prawym, efektowym lewym, efektowym prawym. 2 pozostałe przypisać można do: • bi-ampingu kanałów przedniego lewego i prawego; • kanałów: efektowego tylnego lewego i efektowego tylnego prawego; • kanałów górnego prawego i górnego lewego (Height 1); • kanałów prawego i lewego strefy 2. Kanały: górny przedni lewy, górny przedni prawy, górny tylny lewy, górny tylny prawy i 5 dodatkowych kolumn głośnikowych może zostać podłączonych z zastosowaniem dodatkowych wzmacniaczy mocy. Więcej informacji znajdziesz na stronie 16." W AVR5, 11, 21 jest tak samo i już naprawdę myślałem coraz poważniej nad AVR5 i dokupieniem Dirac, ewentualnie AVR11, ale ten brak przypisania L/R do innych kanałów niewiele zmieni względem Onkyo RZ50, końcówka z mojego Audiolaba nie "uwolni" i nie pozwoli przypisać L/R amplitunera pod inne kanały. Więc będę potrzebował dodatkowej końcówki dla 4 kanałów chcąc uzyskać 7.x.4 (w Onkyo RZ50 wystarczy końcówka 2 kanałowa). Pozostaje posłuchać i porównać Arcam-a 11 i Onkyo RZ50, ale musiałoby to być w trybie kina, czy różnica w cenie jest tego warta, tym bardziej po korekcji Dirac. Do stereo mam wzmacniacz więc ten argument na korzyść Arcam-a nie jest tak istotny. Jedyna opcja to "organoleptyczne" sprawdzenie tego przypisania przez kogoś kto ma ma AVR11 np. @Kubakk bo w instrukcjach też różnie bywa, ale wątpię żeby dało się to zmienić. W Arcamie nie są. Kwestia czy w Denonie się da. W Arcamie nie podłączasz nic pod fronty i je odciążasz. Odpisz, cytując
Recommended Posts