Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Dzien dobry

szukam porady i informacji dlaczego mambrany w Monittor audio bronze 200 kolumny pekły...w regularnych odstępach. Były pod maskownicą, nikt och nie uszkodził. Reklamuję je, a sprzedawca mówi, że to mechaniczne uszkodzenie... Ale do tego nie doszło...dlaczego pękły

download.zip

Napisano (edytowany)

@Gabi Bluma  mieszkasz sam/sama jeżeli są inni domownicy chyba trzeba poważnie porozmawiać. 

Też uważam że jest to uszkodzenie mechaniczne, wygląda jak by ktoś specjalnie je uszkodził zarysował.

Edytowano przez RLC2
  • 2 months later...
Napisano

Dzień dobry.

Posiadałem kiedyś kolumny monitor audio i również podobny problem miałem. 

Na początku podejrzenia padły na żonę, która może nie uważnie przy sprzątaniu uszkodziła głośnik ale nie. 

Wymieniłem na oryginalny nowy i po czasie znowu membrama zaczęła pękać co dziwne zaczęła pękać w drugiej kolumnie ta sama w tym samym miejscu. I nagle miałem w dwóch kolumnach pękające membramy.

Sprzedając niepotrzebne głośniki pozostałości z monitor audio zgłaszali się z tematem zakupu ludzie również z tym problemem.

Ja miałem problem z gwarancją ale w końcu się udało gdy drugi głośnik zaczął sam z siebie się uszkadzać przy graniu i zarejestrowałem zdarzenie krok po kroku zdjęciami. Niestety już ich nie mam. 

Coś z tymi membramami jest nie tak. Zauważyłem takie problemy w kolumnach gx, bx, silver i gx.