Gabi Bluma Napisano 6 listopada 2023 Napisano 6 listopada 2023 Dzien dobry szukam porady i informacji dlaczego mambrany w Monittor audio bronze 200 kolumny pekły...w regularnych odstępach. Były pod maskownicą, nikt och nie uszkodził. Reklamuję je, a sprzedawca mówi, że to mechaniczne uszkodzenie... Ale do tego nie doszło...dlaczego pękły download.zip Odpisz, cytując
pawel.klemens@gm Napisano 6 listopada 2023 Napisano 6 listopada 2023 To nie wygląda na samoistne pęknięcie, wygląda jakby ktoś je uszkodził mechanicznie. Odpisz, cytując
RLC2 Napisano 6 listopada 2023 Napisano 6 listopada 2023 (edytowany) @Gabi Bluma mieszkasz sam/sama jeżeli są inni domownicy chyba trzeba poważnie porozmawiać. Też uważam że jest to uszkodzenie mechaniczne, wygląda jak by ktoś specjalnie je uszkodził zarysował. Edytowano 6 listopada 2023 przez RLC2 Odpisz, cytując
River Napisano 8 listopada 2023 Napisano 8 listopada 2023 Ale urwał...czas na zmiane kolumn Odpisz, cytując
Nie wszystko wiedzący Napisano 15 stycznia 2024 Napisano 15 stycznia 2024 Dzień dobry. Posiadałem kiedyś kolumny monitor audio i również podobny problem miałem. Na początku podejrzenia padły na żonę, która może nie uważnie przy sprzątaniu uszkodziła głośnik ale nie. Wymieniłem na oryginalny nowy i po czasie znowu membrama zaczęła pękać co dziwne zaczęła pękać w drugiej kolumnie ta sama w tym samym miejscu. I nagle miałem w dwóch kolumnach pękające membramy. Sprzedając niepotrzebne głośniki pozostałości z monitor audio zgłaszali się z tematem zakupu ludzie również z tym problemem. Ja miałem problem z gwarancją ale w końcu się udało gdy drugi głośnik zaczął sam z siebie się uszkadzać przy graniu i zarejestrowałem zdarzenie krok po kroku zdjęciami. Niestety już ich nie mam. Coś z tymi membramami jest nie tak. Zauważyłem takie problemy w kolumnach gx, bx, silver i gx. 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts