Luxor50 Napisano 13 listopada 2023 Udostępnij Napisano 13 listopada 2023 Witam. Trafiłem na zestaw kina domowego, wydaje mi się, że w dobrej cenie. Amplituner VSX 930 7.2 DOLBY ATMOS GLOSNIKI KODA 7.1 Amplituner z funkcjami sieciowymi. Cena trochę powyżej 3 tys. Czy ten zestaw będzie fajnie grał, czy szukać czegoś innego. Co myślicie? Proszę o radę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 14 listopada 2023 Udostępnij Napisano 14 listopada 2023 Jakie to Kody? Bo to jest szansa że tu cały budzet generuje amplituner. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luxor50 Napisano 14 listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 14 listopada 2023 Takie kolumny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 15 listopada 2023 Udostępnij Napisano 15 listopada 2023 No to one są takie sobie. Mocno takie sobie. https://www.olx.pl/d/oferta/glosniki-5-0-quadral-quintas-6500-CID99-IDTggQK.html https://www.olx.pl/d/oferta/kino-domowe-5-1-yamaha-rx479-quadral-quintas-6500-CID99-IDVVbKe.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luxor50 Napisano 15 listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 15 listopada 2023 Dzięki za info. Czyli będę rozglądał się dalej. Generalnie zależy mi na Atmos i opcjach sieciowych. Film i muza. Będę chciał zacząć kompletować jakiś fajnie grający zestaw do w sumie małego pomieszczenia - 7x3 m( przy czym część kinowa będzie skoncentrowana raczej w obszarze 3x3 m). Tak miał poprzedni właściciel zrobione, ale w funduszach poza moim zasięgiem. Wszyscy polecają Denona, a ja zastanawiam się nad Harman i do tego jakieś fajne kolumny. Niestety jestem laikiem w tej dziedzinie, więc dużo czytam i uczę się. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 16 listopada 2023 Udostępnij Napisano 16 listopada 2023 Sieć to jeszcze pół biedy. Ale Atmos no to trzeba liczyć wiekszy budżet po prsotu. HArman nie ma współczesnych amplitunerów. Kim są wszyscy? A co mówia o Yamaha, Onkyo, Marantz, Anthem, Arcam, Storm, Focal? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luxor50 Napisano 16 listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 16 listopada 2023 Wszyscy, znaczy na forach i najwięcej polecanych modeli spotkałem się z Denona, ale fakt i yamaha a4, a6. Zdaję sobie sprawę, że budżet musi być zacny, dlatego chcę pomału kupować poszczególne elementy. Myślałem, żeby zacząć od dobrego amplitunera i może kolumn do stereo. Potem sub, surrond i efektowe. Nie wiem jednak jakie kolumny do jakiego amplitunera będą pasowały. Np do Yamahy a4 będą dobre glosniki Dali, Jamo, czy inne. Wiem, że zwykle podstawą jest odsłuch, ale ja aż takim melomanem nie jestem. Lubię dużo głębokiego basu, ale też dźwięki np saksofonu, czy gitary. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 17 listopada 2023 Udostępnij Napisano 17 listopada 2023 To jest jedno zwiekszych forów pisze tu od 13? lat i nie zauwazyłem. Kiedy będziesz dokupował pozostałe? Arcam ,Anthem, Storm - szeroki dobór kolumn Denon - dość uniwersalny model. O brzmieniu łagodniejszym ale pełynm. Może grac z kolumnami jasnymi jak Klipsch czy Monitor audio i wtedy zgrywa siez nimi. Yamaha i Onkyo to amplitunery grające po jasniejszej stroniej, bardziej przestrzenie , dynamiczniej. Może mniej sterofonicznie ale ciekawiej w kinie. Jesli ktoś lubi wyśrubowaną górę to może łączyc takie kolumny ale z reguły to kolumny cieplejsze. Heco, KEF O czym myslałeś? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts