ZielonyDżony Napisano 24 listopada 2023 Napisano 24 listopada 2023 Witam. Jestem na kupnie słuchawek mee audio pinnacle p1. Ich impedancja wynosi 50ohm, a z racji że muzyki słucham głównie z telefonu zapewne potrzebny będzie jakiś dac, który umożliwi ich odpowiednie napędzenie. Wybór padł na fiio ka1, ponieważ cieszy się dobrymi opiniami i jest przystępny cenowo. Problem jest taki, że w danych technicznych impedancja tego dac wynosi 30ohm. Czy ktoś jest w stanie się wypowiedzieć czy poradzi on sobie z tymi słuchawkami? Gdzieś na reddicie przeczytałem że ktoś podłączył do tego daca słuchawki 80ohm i takie combo dało radę. Jeśli ktoś testował fiio ka1 proszę o opinię, ewentualnie czy znajdę coś lepszego w cenie 250zł? Odpisz, cytując
Q21 Napisano 24 listopada 2023 Napisano 24 listopada 2023 Hej, FiiO KA1 jest fajną opcją. W zbliżonym budżecie warto zainteresować się Shanlingiem UA1 Plus, a także iFi Go Link. Shanling nieco spokojniejszy, iFi naturalniejsze. Nie znam Twoich słuchawek, więc ciężko mi konkretnie doradzić, który do nich będzie najlepszą opcją, ale FiiO z tego zestawienia ma najmniej mocy, Shanling najwięcej 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts