Arthy79 Napisano 25 listopada 2023 Napisano 25 listopada 2023 Witam. Jestem nowy użytkownikiem na forum. Mam problem z podłączeniem amplitunera Yamaha RX-V485 z odtwarzaczem Blu-ray Yamaha BD-A1010.Amplituner podłączony jest z telewizorem przewodem HDMI OUT (ARC),odtwarzacz z amplitunerem połączony z odtwarzaczem przewodem HDMI tak jak pokazane jest w instrukcji z odtwarzacza HDMI do amplitunera HDMI 1.Problem jest taki że po podłączeniu amplituner nie widzi odtwarzacza na wyświetlaczu amplitunera widnieje napis hdmi 1 nie wyskakuje nazwa odtwarzacz brak dźwięku i obrazu.Po wyłączeniu zasilania w amplitunerze na tv pojawia się obraz z odtwarzacza.Podłączony odtwarzacz do tv działa bez problemu z amplitunerem.Oczywiście mogę zostawić tak jak jest tv odtwarzacz amplituner,ale preferuję pierwszą wersje amplitunera,odtwarzacz,tv. Dodam że do amplitunera podłączone dwie konsole i wszystko działa. Z góry dziękuje za pomoc i mam nadzieję że nie opisałem problemu chaotycznie ale jestem zmęczony walką z tym problemem. Odpisz, cytując
bora902 Napisano 26 listopada 2023 Napisano 26 listopada 2023 w takim wypadku ja bym najpierw sprawdzil czy oba urzadzenia maja najnowszy firmware,wlaczyl obsluge CEC w obydwu i potem sprawdzil badz wymienil na nowy kabel HDMI do standardu 2.1 * ( w twoim jednak przypadku wystarczy kabel hdmi 2.0B jesli zalujesz kasy na 2.1 z ceryfikatem) Odpisz, cytując
Iron Napisano 26 listopada 2023 Napisano 26 listopada 2023 13 godzin temu, Arthy79 napisał: Witam. Jestem nowy użytkownikiem na forum. Mam problem z podłączeniem amplitunera Yamaha RX-V485 z odtwarzaczem Blu-ray Yamaha BD-A1010.Amplituner podłączony jest z telewizorem przewodem HDMI OUT (ARC),odtwarzacz z amplitunerem połączony z odtwarzaczem przewodem HDMI tak jak pokazane jest w instrukcji z odtwarzacza HDMI do amplitunera HDMI 1.Problem jest taki że po podłączeniu amplituner nie widzi odtwarzacza na wyświetlaczu amplitunera widnieje napis hdmi 1 nie wyskakuje nazwa odtwarzacz brak dźwięku i obrazu.Po wyłączeniu zasilania w amplitunerze na tv pojawia się obraz z odtwarzacza.Podłączony odtwarzacz do tv działa bez problemu z amplitunerem.Oczywiście mogę zostawić tak jak jest tv odtwarzacz amplituner,ale preferuję pierwszą wersje amplitunera,odtwarzacz,tv. Dodam że do amplitunera podłączone dwie konsole i wszystko działa. Z góry dziękuje za pomoc i mam nadzieję że nie opisałem problemu chaotycznie ale jestem zmęczony walką z tym problemem. Może spróbuj podłączyć pod inne wejście HDMI w amplitunerze. Pokombinuj też tak jak pisał kolega bora902 Odpisz, cytując
Arthy79 Napisano 26 listopada 2023 Autor Napisano 26 listopada 2023 16 godzin temu, Arthy79 napisał: Witam. Jestem nowy użytkownikiem na forum. Mam problem z podłączeniem amplitunera Yamaha RX-V485 z odtwarzaczem Blu-ray Yamaha BD-A1010.Amplituner podłączony jest z telewizorem przewodem HDMI OUT (ARC),odtwarzacz z amplitunerem połączony z odtwarzaczem przewodem HDMI tak jak pokazane jest w instrukcji z odtwarzacza HDMI do amplitunera HDMI 1.Problem jest taki że po podłączeniu amplituner nie widzi odtwarzacza na wyświetlaczu amplitunera widnieje napis hdmi 1 nie wyskakuje nazwa odtwarzacz brak dźwięku i obrazu.Po wyłączeniu zasilania w amplitunerze na tv pojawia się obraz z odtwarzacza.Podłączony odtwarzacz do tv działa bez problemu z amplitunerem.Oczywiście mogę zostawić tak jak jest tv odtwarzacz amplituner,ale preferuję pierwszą wersje amplitunera,odtwarzacz,tv. Dodam że do amplitunera podłączone dwie konsole i wszystko działa. Z góry dziękuje za pomoc i mam nadzieję że nie opisałem problemu chaotycznie ale jestem zmęczony walką z tym problemem. 3 godziny temu, Iron napisał: Może spróbuj podłączyć pod inne wejście HDMI w amplitunerze. Pokombinuj też tak jak pisał kolega bora902 Odpisz, cytując
Arthy79 Napisano 26 listopada 2023 Autor Napisano 26 listopada 2023 16 godzin temu, Arthy79 napisał: Witam. Jestem nowy użytkownikiem na forum. Mam problem z podłączeniem amplitunera Yamaha RX-V485 z odtwarzaczem Blu-ray Yamaha BD-A1010.Amplituner podłączony jest z telewizorem przewodem HDMI OUT (ARC),odtwarzacz z amplitunerem połączony z odtwarzaczem przewodem HDMI tak jak pokazane jest w instrukcji z odtwarzacza HDMI do amplitunera HDMI 1.Problem jest taki że po podłączeniu amplituner nie widzi odtwarzacza na wyświetlaczu amplitunera widnieje napis hdmi 1 nie wyskakuje nazwa odtwarzacz brak dźwięku i obrazu.Po wyłączeniu zasilania w amplitunerze na tv pojawia się obraz z odtwarzacza.Podłączony odtwarzacz do tv działa bez problemu z amplitunerem.Oczywiście mogę zostawić tak jak jest tv odtwarzacz amplituner,ale preferuję pierwszą wersje amplitunera,odtwarzacz,tv. Dodam że do amplitunera podłączone dwie konsole i wszystko działa. Z góry dziękuje za pomoc i mam nadzieję że nie opisałem problemu chaotycznie ale jestem zmęczony walką z tym problemem. 3 godziny temu, Iron napisał: Może spróbuj podłączyć pod inne wejście HDMI w amplitunerze. Pokombinuj też tak jak pisał kolega bora902 Podłączałem przez różne porty hdmi,użyłem dwóch różnych przewodów hdmi i ciągle to samo.Amplituner ma najnowszy soft a odtwarzacz muszę sprawdzić.Będę kombinować dalej a na razie zostaję podłączony przez tv.Jak uda mi się uporać z tym problemem dam znać. Dziękuję za podpowiedzi i sugestie. Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 26 listopada 2023 Napisano 26 listopada 2023 Chodzi o przypisanie wejścia zapewne to wszystko Albo HDMi kabel uszkodzony albo wejdź w opcje HDMI BD i zonacz co tam jest przypisane bo to że to się nazywa HDMi to może tam być podpięte wejście optyczne Sprawdz to 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts