Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Panowie nie wiem czy tylko u mnie czy każdy kto korzysta z HBO MAX ma problem z odtwarzaniem filmów w 5.1.? Do rzeczy... Na dekoderze z Orange z androidem mam HBO max. Dekoder przez HDMI jest połączony z ampli Onkyo tx nr 636. 

Wszystko jest w porządku jeśli film jest odtwarzany z lektorem lub dubbingiem. Jeśli przełączę tak jak lubię oglądać filmy czyli w oryginale z polskimi napisami to wtedy słychać tylko szum z głośników. Chcę zaznaczyć że na innych platformach jak Netflix czy Disney plus tego problemu nie ma. Nie wiem gdzie szukać przyczyny? Czy to wina HBO czy może problem z procesorem w moim Onkyo ?

Napisano

Podłącz dekoder HBO bezpośrednio do HDMI w TV i sprawdź ponownie. Oczywiście pod warunkiem że TV jest połączony HDMI ARC z amplitunem. Świeższe e-ARC jest niezbędne wyłącznie przy bezstratnych TrueHD i DTS-HD Master Audio. Nie zapomnij wyłączyć z zasilania urządzeń podczas przepinania HDMI.