Melonpl Napisano 5 kwietnia 2009 Napisano 5 kwietnia 2009 Witam.zamierzam zakupic CD do kompletowanego zestawu:Wzmacnaicz Denon 700 (w przyszlosci moze mocniejszy)glosniki KEF iq90 , sobwoofer KEF 3000, i CD...ktory planuje wlasine kupic - a zastanwai msie nad DENON DCD-1500 lub DCD-2700 (uzywany)pomieszczenie ok 25m2.Oba modele sa polecane i wypadaja raczej dobrze w roznych testach ...nie mam mozliwosci posluchania obydu naraznie planuje plyt SACD a planuje kilka plyt XRCD oba spelniaja moje wymaganai co do plytInteresuje mnie opinia osob z branzy, ktory z tych odtwarzaczy zagra "lepiej"i czy warto za uzywany sprzet dawac tyle pieniazkow.... ok 1700 zł za DCD2700pozdrawiamMelonplgg: 5757 Odpisz, cytując
pacio94 Napisano 5 kwietnia 2009 Napisano 5 kwietnia 2009 Najprawdopodobniej lepiej zagra używany, ale czy warto kupować takie CD-ki do wzmacniacza znacznie niższego. Z tego co czytałem, w któymś teście CD 1500 ze wzmakiem 1500 nie może pokazać wszystkich swoich dobrych stron, a co dopiero z modelem niższym. Odpisz, cytując
Melonpl Napisano 5 kwietnia 2009 Autor Napisano 5 kwietnia 2009 Cytat Najprawdopodobniej lepiej zagra używany, ale czy warto kupować takie CD-ki do wzmacniacza znacznie niższego. Z tego co czytałem, w któymś teście CD 1500 ze wzmakiem 1500 nie może pokazać wszystkich swoich dobrych stron, a co dopiero z modelem niższym. zamiana wzmacniacza w planach pozniejszych... CD wole od razu kapke lepsze kupic Odpisz, cytując
pacio94 Napisano 5 kwietnia 2009 Napisano 5 kwietnia 2009 Jeśli nie przeraża cię niezgodność stylistyczna starego modelu do nowych modeli to lepiej weź 2700, a nie zastanawiałeś się nad innymi firmami? Odpisz, cytując
artur77 Napisano 5 kwietnia 2009 Napisano 5 kwietnia 2009 Witam.Jesli chcesz kupic nowy odtwarzacz, a w pözniejszym czasie wymienic wzmacniacz, proponuje Yamaha CD-S1000, cena ok. 3600pln (Allegro, na Ceneo moze znajdziesz taniej):http://www.allegro.pl/item600696365_yamaha...salon_lodz.htmlWspaniala konstrukcja, naprawde piekny, przestrzenny dzwiek, bardzo dobre komponenty. W komplecie ze wzmacniaczem Yamaha A- S 1000 i Twoimi IQ 90 powinno byc naprawde bardzo dobrze. Cena wzmacniacza to ok. 3800pln:http://www.allegro.pl/item598298007_nn_wzm...cena_rat_d.htmlPodaje te propozycje, poniewaz nowy Denon PMA-1500AE to wydatek ok. 3500pln (Ceneo), o dedykowany odtwarzacz DCD-1500AE kosztuje ok. 2500pln. W sumie röznica cenowa to ok.1400pln na "niekorzysc" Yamahy, ale z wlasnego doswiadczenia moge napisac, ze ta kasa ma pokrycie w jakosci dzwieku. Zestawienie z KEF IQ 90 powinno dac naprawde dobre efekty.To oczywiscie czysto subiektywne, nie oparte na jakichkolwiek recenzjach wrazenia. DLA MNIE Yamaha wypada o niebo lepiej od Denona. Poza tym, wczesniej, czy pözniej Twoja 500-tka poläczona z DCD 1500 byla by raczej do wymiany. W sumie, wybierajäc miedzy Denon 2700, a 1500 - wybralbym ten pierwszy, ale to kwestia podejscia (dzwiekowo lepiej, ale brak gwarancji itd.). Poza tym - nic tak bardzo Ci nie pomoze, jak osobisty odsluch, najlepiej z takimi jak Twoje kolumnami. Osobiscie brzmienie Yamahy bardziej mi sie podoba, ale w tej kategorii cenowej wybör masz dosc duzy, np. Marantz, Cambridge Audio, Harman Kardon itp.itd-, (wspominajäc te "najpopularniejsze" firmy). Wszystko zalezy od osobistych preferencji co do dzwieku. . Mnie brzmienie Yamaha 1000 po prostu "wzielo" Pozdrawiam. Odpisz, cytując
Melonpl Napisano 7 kwietnia 2009 Autor Napisano 7 kwietnia 2009 dziekuje...planuje w przyszlosci wzmacniacz Denona 1500... do tego CD i kolumn przydalo by sie cos jeszcze bardziej wyszukanego?Wzmaczniacz kupic lepiej nowy - ale slabszy - czy lepszy ale starszy? (uzywany)pozdrawiamMelon Odpisz, cytując
kazalski Napisano 7 kwietnia 2009 Napisano 7 kwietnia 2009 Hejmajac 2500 zl i szukajac cd i majac jeszcze wzmacniacz denon 700 to sprzedalbym go i zmienil "operatora" ;]cd w granicach 2000 zl i malo uzywany to juz masz swietny odtwarzacz bardzo wysokiej klasy ( rotel rcd 991, denon dcd 3300 , marantz cd 10)jezeli juz jednak chcesz brnac w marke denon i zastanawiasz sie nad 1500 a 2700 to bierz tego drugiegoposiada 4 x PCM1702-J oraz dosc tani laser KSS-240A"Wzmaczniacz kupic lepiej nowy - ale slabszy - czy lepszy ale starszy? (uzywany)"to tak jak z samochodami .. kupujesz nowe punto .. albo 4 letnie audi Jak masz pewnego sprzedawce to warto kupic uzywke ! Odpisz, cytując
Kibic1 Napisano 7 kwietnia 2009 Napisano 7 kwietnia 2009 Jak facet będzie miał sporo dobrych komentarzy i to za sprzęt a ni np za chusteczki to ryzyko nie jest za wielkie.A niektóre starsze wzmacniacze są w bardzo przyzwoitych cenach .Choć oczywiście niektórych handlarzy wali w głowę. Odpisz, cytując
Recommended Posts