ure1972 Napisano 26 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2023 (edytowany) Cześć, Mam do przetestowania używanego MCR 511 jest jednak jakiś problem. Mianowicie, łączy się bez problemu przez BT z IOS jednak połączenie z laptopami przez BT jest niemożliwe. Jeden laptop ma nadajnik BT wpięty do usb, drugi ma wbudowany, nie łączy się z żadnym z nich. Może to nie problem BT tylko windowsa ? Z drugiej zaś strony połączył się ze smartfonem Microsoft Lumia, grał jednak z opóźnieniem 2/3 sekund. Instrukcja twierdzi, że jeśli jest jakiś update softu to się pojawia komunikat po połączeniu z netem, żadnego komunikatu jednak nie ma. Z góry dziękuje za sugestie i pomoc. Edytowano 26 grudnia 2023 przez ure1972 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 26 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2023 7 godzin temu, ure1972 napisał: Cześć, Mam do przetestowania używanego MCR 511 jest jednak jakiś problem. Mianowicie, łączy się bez problemu przez BT z IOS jednak połączenie z laptopami przez BT jest niemożliwe. Jeden laptop ma nadajnik BT wpięty do usb, drugi ma wbudowany, nie łączy się z żadnym z nich. Może to nie problem BT tylko windowsa ? Z drugiej zaś strony połączył się ze smartfonem Microsoft Lumia, grał jednak z opóźnieniem 2/3 sekund. Instrukcja twierdzi, że jeśli jest jakiś update softu to się pojawia komunikat po połączeniu z netem, żadnego komunikatu jednak nie ma. Z góry dziękuje za sugestie i pomoc. Cześć Podłącz się tym urządzeniem do innego laptopa lub komputera z oprogramowaniem Windowsa. Ważne aby wysyłał również sygnał BT. Sprawdź jeszcze z jakimiś innymi telefonami czy łączy się z nimi bez problemu. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 27 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2023 Witamy w świecie BT. Byc może w tym MCR skończyły się dostępne urządzenia do parowania. Zrób mu reset. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ure1972 Napisano 27 grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 27 grudnia 2023 (edytowany) 14 godzin temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Cześć Podłącz się tym urządzeniem do innego laptopa lub komputera z oprogramowaniem Windowsa. Ważne aby wysyłał również sygnał BT. Sprawdź jeszcze z jakimiś innymi telefonami czy łączy się z nimi bez problemu. Ok, spróbuję. Dam znać. Dzięki. Edytowano 27 grudnia 2023 przez ure1972 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 28 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 28 grudnia 2023 20 godzin temu, ure1972 napisał: Ok, spróbuję. Dam znać. Dzięki. I jak? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ure1972 Napisano 28 grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 28 grudnia 2023 (edytowany) 6 godzin temu, Piotr Sonido napisał: I jak? Reset do ustawień fabrycznych zrobiony już wcześniej, nie zmienił niczego. Na ten moment sprawdzony jeszcze z androidem, łączy się i działa bez zarzutu, organizuję jeszcze laptopa z windowsem innego niż moje, pewnie dzisiaj się uda to sprawdzić. Edytowano 28 grudnia 2023 przez ure1972 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 29 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2023 No to moge dziwne. A jaka szansa że w tamtym laptopie BT jest uszkodzone? Z innymi urządzeniami się łączy? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ure1972 Napisano 29 grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 29 grudnia 2023 13 minut temu, Piotr Sonido napisał: No to moge dziwne. A jaka szansa że w tamtym laptopie BT jest uszkodzone? Z innymi urządzeniami się łączy? Mam jeszcze Cambridge Audio One i nie ma najmniejszego problemu z połączeniem się, podobnie jak z małym głośnikiem BT JBL. Czekam na trzeciego laptopa i jeśli będzie podobnie jak z moimi dwoma to pozostaje chyba tylko serwis. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 29 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2023 Ok rozumiem. No to tak. Wtedy tylko serwis. Najwyżej wymienią ten moduł BT w środku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ure1972 Napisano 30 grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 30 grudnia 2023 Dnia 29.12.2023 o 09:22, Piotr Sonido napisał: Ok rozumiem. No to tak. Wtedy tylko serwis. Najwyżej wymienią ten moduł BT w środku. Trzeci laptop także nie widzi Marantza, wysyłam do serwisu. Dziękuje za pomoc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 30 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2023 2 godziny temu, ure1972 napisał: Trzeci laptop także nie widzi Marantza, wysyłam do serwisu. Dziękuje za pomoc. To może przekonamy Cię na inne urządzenie z naszej gamy Zależy Ci na odtwarzaczu CD? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 3 stycznia Udostępnij Napisano 3 stycznia MCR 511 nie ma CD Ma to seria 600 Lepiej gra tańszy Arcam Solo Uno Pianocrafty jeszcze istnieją? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ure1972 Napisano 3 stycznia Autor Udostępnij Napisano 3 stycznia (edytowany) 3 godziny temu, Piotr Sonido napisał: MCR 511 nie ma CD Ma to seria 600 Lepiej gra tańszy Arcam Solo Uno Pianocrafty jeszcze istnieją? Tak wiem, rzecz w tym że nie jest mi potrzebny CD. Oprócz tego ten używany Marantz MCR 511 jest do wyciągnięcia za jakieś 700/800 złotych, wygląda jak nowy i jeśli do wymiany jest tylko moduł bluetooth to brzmi to naprawdę sensownie, brzmi także sensowniej niż Cambridge Audio One który mam. Marantz ma jeszcze do tego bardzo ładny wyświetlacz dzięki któremu wiem kto gra lub trąbi albo jedno i drugie Pianocrafty wciąż są dostępne. Edytowano 3 stycznia przez ure1972 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 6 stycznia Udostępnij Napisano 6 stycznia Wiem, odnosiłem się do mojego przedmówcy. No a ile biora za ten moduł BT? Skąd wiadomo że tam z czymś innym nie jest problem? Bo 800 zl to faktycznie dobra cena. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ure1972 Napisano 8 stycznia Autor Udostępnij Napisano 8 stycznia Padła hipoteza że może to być moduł BT, jak jest naprawdę to się okaże, jutro Marantz jedzie do serwisu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts