Silvo Napisano 4 stycznia 2024 Napisano 4 stycznia 2024 Cześć, od 4 lat jestem posiadaczem takiego zestawu: NAD C-315BEE + kolumny Pearl 25 a do TV podpięty jest przez FiiO D03 - właściwie to taki zestaw został mi polecony. W późniejszym czasie podpiąłem odbiornik bluetooth UGREEN 40759 i to właśnie najwięcej z niego korzystam podczas słuchania muzyki. Zapytacie pewnie czemu nie wzmacniacz - a to dlatego że zależy mi również na możliwości słuchaniu radia. Obecnie chciałbym zmienić sam amplituner na jakiś lepszy, sprzęt może być używany jak i nowy a budżet to około 1500 zł. Zwracam się do Was o pomoc w wyborze Odpisz, cytując
Pawel Kloch Napisano 4 stycznia 2024 Napisano 4 stycznia 2024 Proponuje Magnat MR 780. Na OLX po ca 2200 zł. Ma między innymi DAC, Bluetooth, FM, DAB. Odpisz, cytując
Artur Charicki Napisano 4 stycznia 2024 Napisano 4 stycznia 2024 Za 1500zl możesz też poszukać Tage HTA1000B. Kawał pieca z DACiem i bluetooth. Odpisz, cytując
Silvo Napisano 5 stycznia 2024 Autor Napisano 5 stycznia 2024 Magnat MR 780 zbiera naprawdę dobre opinie, jednak nie można tego samego powiedzieć o HTA1000B, większość osób jednogłośnie mówi że ma kiepskiej jakości lampy, które szumią a koszt ich wymiany jest nie za niski... Odpisz, cytując
Artur Charicki Napisano 5 stycznia 2024 Napisano 5 stycznia 2024 5 godzin temu, Silvo napisał: Magnat MR 780 zbiera naprawdę dobre opinie, jednak nie można tego samego powiedzieć o HTA1000B, większość osób jednogłośnie mówi że ma kiepskiej jakości lampy, które szumią a koszt ich wymiany jest nie za niski... Proponuję więcej słuchać sprzetu a mniej ludzi. Miałem tage a też zastanawiałem się i odsłuchiwałem mr780. Wygrała taga ze względu na lepsza rozdzielczość w muzyce rockowej. Na oryginalnych lampach każdy instrument było słychać lepiej niż podawał to magnat. W metalu magnat robił papkę. Granie było za ciepłe. Już nie mówię o mocy bo taga na godz 9 grała jak magnat na 11. A kolumny detaliczne bo ae120. Żadnych szumów nie miałem. Słucha się sprzętu przed kupnem a jeśli zamawiasz nowy to zwracasz w przypadku szumów, więc nie rozumiem w czym problem. Odpisz, cytując
Recommended Posts