Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam, 

Szukam informacji na temat kolumn JBL Ti 2000. W jakich latach je produkowano, i w jakiej ilości. Uzupełniają serie Ti, ale chyba nie wypuścili ich razem z Ti 1000, Ti3000 i Ti 5000, bo w pierwszych katalogach reklamujących tą serię i ich nie było. Zastanawia mnie brak ich dostępności, co pewnie rzutuje na ich cenę , która obecnie jest na poziomie Ti 5000.  (Jeżeli w ogóle gdziekolwiek się pojawia i są w dobrym stanie to trzeba za nie zapłacić  +-1000€)

Z ciekawszych informacji znalazłem tylko taki artykuł. Google przetłumaczył, jest tam kilka ciekawych informacji, ale nic o latach produkcji i ilości 😕

Jeżeli ktoś macie jakiekolwiek informacje to będę wdzięczny :)

numzo594.jpg

numzo596.jpg

numzo595.jpg

numzo597.jpg

Napisano (edytowany)

Właściwie to już je znalazłem. Jadą do mnie z Portugalii - bedą pojutrze. Na chwilę obecną w Europie są tylko dwa ogłoszenia tych kolumn na eBay w Niemczech (pisałem z Helmutem wiele, wiele razy - nie wysyła, a płacić 1100€ i jechać 1000 km jakoś mi się nie kalkulowało), druga oferta jest u Nas na OLX. Oczywiście też pisałem ze sprzedającym, cena 2500 więc połowa tego co chodzą za Odrą - niby super, strzał w 10-tkę, już mu pisałem rezerwuje - biorę. Ale jak się zagłębiłem to: fornir uszkodzony, to akurat nie jest problem w tej cenie i tak się opłaca, ale cholera niestety kopułki tytanowe powgniatane, a to już wielki problem, nich nigdzie nie ma, jak się pojawiają to bardzo drogo, a zamienniki to już nie to. Także jak przeliczyłem koszty renowacji to wyszło blisko 5 tysi a efekt ciężki do przewidzenia 😕

Ale do rzeczy, mam JBL Ti 1000 i są rewelacyjne, ale jak to bywa zachciało mi się czegoś więcej, a że na JBL Ti 5000 nie mam i raczej nie będę miał miejsca, to wybór był prosty Ti 2000.

Już kupione i zapłacone i zwrotu nie będzie, ale tak się zastanawiam, dlaczego do jasnej cholery one są w cenie Ti 5000 i dlaczego ich nigdzie nie ma.  Ti 1000, Ti 5000 czy trochę rzadziej Ti 3000 też są, a  Ti 2000 biały kruk.

Kupiłem je bez odsłuchu, także mam nadzieję, że jakość będzie adekwatna do ceny 🤨

Edytowano przez slawko0079