essewissa Napisano 16 stycznia Udostępnij Napisano 16 stycznia Mam podłączony amplituner do wejść wzmacniacza power amp in, na fronty. Chciałbym kupić i używać SVS micro w obu systemach, stereo i kino domowe. Niestety do SVS da się podłączyć tylko amplituner po LFA, albo wzmacniacz z wyjścia pre out na wejście suba line in L R. Da się to jakoś obejść, podłączyć? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 16 stycznia Udostępnij Napisano 16 stycznia 2 godziny temu, essewissa napisał: Mam podłączony amplituner do wejść wzmacniacza power amp in, na fronty. Chciałbym kupić i używać SVS micro w obu systemach, stereo i kino domowe. Niestety do SVS da się podłączyć tylko amplituner po LFA, albo wzmacniacz z wyjścia pre out na wejście suba line in L R. Da się to jakoś obejść, podłączyć? Cześć Naszym zdaniem nie będzie to możliwe. Przejściówki, rozdzielacze, -to może wypaść różnie... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
essewissa Napisano 16 stycznia Autor Udostępnij Napisano 16 stycznia Pisałem do supportu SVS i napisali mi, że tak Pre-out z wzmacniacza kablem Y do wejścia line in R na subwoferze Z amplitunera wiadomo LFE na LFE Mam tylko zgryz z tym połączeniem kablem Y , z wzmacniacza L/R na pojedyncze rca w SVS w instrukcji wzmacniacza mam napisane "Never insert the short-circuiting pin plug into the PRE OUT terminals. " "Nie wolno podłączać wtyczek zwierających do gniazd wyjściowych przedwzmacniacza (PRE OUT). Grozi to uszkodzeniem" Chodzi o zwory? Czy podłączanie wzmacniacza pre-out kablem Y na pojedyncze wejście w subwoferze jest bezpieczne? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 16 stycznia Udostępnij Napisano 16 stycznia 1 godzinę temu, essewissa napisał: Pisałem do supportu SVS i napisali mi, że tak Pre-out z wzmacniacza kablem Y do wejścia line in R na subwoferze Z amplitunera wiadomo LFE na LFE Mam tylko zgryz z tym połączeniem kablem Y , z wzmacniacza L/R na pojedyncze rca w SVS w instrukcji wzmacniacza mam napisane "Never insert the short-circuiting pin plug into the PRE OUT terminals. " "Nie wolno podłączać wtyczek zwierających do gniazd wyjściowych przedwzmacniacza (PRE OUT). Grozi to uszkodzeniem" Chodzi o zwory? Czy podłączanie wzmacniacza pre-out kablem Y na pojedyncze wejście w subwoferze jest bezpieczne? Na Preout (czy lewym czy prawym) sygnał będzie identyczny. Prawdopodobnie chodziło o to, że nie jest to "rasowe" gniazdo do podłączania subwooferów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
essewissa Napisano 16 stycznia Autor Udostępnij Napisano 16 stycznia 6 minut temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Na Preout (czy lewym czy prawym) sygnał będzie identyczny. Prawdopodobnie chodziło o to, że nie jest to "rasowe" gniazdo do podłączania subwooferów. bez sensu ta odpowiedź. Mnie chodzi o to czy dojdzie do uszkodzenia wzmacniacza przy takim połączeniu. Wysłałem zapytanie do Marantza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts