Waspowski Napisano 1 lutego Udostępnij Napisano 1 lutego Witam, proszę doradzić jakie kolumny podstawkowe do mini wieży Panasonic SC-PMX 802, muzyka przede wszystkim z odtwarzacza CD, pokój do 12m3, muzyka od W.A.S.P. Deep Purple, TSA, przez Pink Floyd, The Beatles po SDM, Wołosatki... Co sądzicie o Indiana Line Tesi 261, Diva 262 lub Diva 3 ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waspowski Napisano 17 lutego Autor Udostępnij Napisano 17 lutego OK, to może inaczej. Czy jest sens wymieniać kolumny w tej mini wieży, czy z niej da się coś lepszego wyciągnąć? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 17 lutego Udostępnij Napisano 17 lutego Cześć Z tego co widzę ten zestaw ma 60 watt przy 3 oHm. Jeszcze takich kolumn nie widziałem. Z drugiej strony nigdy nie szukałem. Możesz zerknąć na instrukcje obsługi. Tam powinno coś byc na temat impedancji kolumn Z jakimi ten system może być łączony. Od tego bym zaczął. Dlaczego szukasz innych kolumn? W takich systemach wszystko jest tak zrobione by razem dobrze współpracować. Tak myślę że w 12 metrach nic więcej nie potrzeba. Jednak dla samego siebie możesz się rozejrzeć. Nie zaszkodzi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waspowski Napisano 18 lutego Autor Udostępnij Napisano 18 lutego Dzięki za zainteresowanie🙂, impedancja obciążenia głośników od 3ohm do 16ohm Grają fajnie, ale jeżeli jest szansa że inne zagrają lepiej to chciałbym spróbować dlatego też napisałem na forum prosząc o pomoc. Muszą być podstawkowe tak do 3tys.zl Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 18 lutego Udostępnij Napisano 18 lutego (edytowany) Ile te sprzęt watów daje przy 4 oHm i 8 oHm? Zerknij na Qacoustics, Dali, Monitor Audio czy może Pylon Audio. Pewnie jeszcze więcej firm jest ale to to, co mi do głowy przyszło, co ma szansę w budżecie się zmieścić. Te Qacoustics sprawdź, mają nie drogie kolumienki a gdzieś widziałem dość pozytywne opinie. Przyjemnego czytania i odkrywania Tutaj popatrz dla przykładu. Ceny raczej podane za jedna sztukę https://www.q21.pl/category/kolumny-monitory Edytowano 18 lutego przez Artur Brol Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waspowski Napisano 19 lutego Autor Udostępnij Napisano 19 lutego Wezmę chyba tego Panasonica do salonu i posłucham różnych kolumn, dzięki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 19 lutego Udostępnij Napisano 19 lutego Powodzenia. Możesz też z drugiej ręki zerknąć, lub śledzić sklepy, każdy tam ma coś z przeceną. Czy to coś co od klienta wziął czy co jako demo model używali. Możesz mieć lepsze kolumny za mniejsze pieniądze. Powodzenia 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waspowski Napisano 19 lutego Autor Udostępnij Napisano 19 lutego Dzięki, wszystkiego dobrego, powodzenia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 19 lutego Udostępnij Napisano 19 lutego Wzajemnie. Pochwal się jak coś kupisz.😃 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 20 lutego Udostępnij Napisano 20 lutego Moim zdaniem QAcustic 3030i, Monitor Audio Bronze 100 albo po drugiej stronie szali KEf Q 350 Nieco drożej niż to co brałes pod uwagę ale znacznie znacznie lepiej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waspowski Napisano 20 lutego Autor Udostępnij Napisano 20 lutego OK, wstępnie jestem już umówiony w salonie na marzec, wezmę Wasze sugestie pod uwagę i dam znać co kupiłem, dzięki za pomoc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 20 lutego Udostępnij Napisano 20 lutego Cześć, Tutaj, nawet Indiany Line Nota 260 byłaby w sam raz. Ociepliłbyś ten dźwięk plus dodatkowo, nie stanowią większego obciążenia dla wzmacniacza https://www.tophifi.pl/glosniki/glosniki-podstawkowe/indiana-line-nota-260.html?gad_source=1&gclid=CjwKCAiAuNGuBhAkEiwAGId4anSBFbLz18tgchjgU64idfdYbOx_UpeyIoTCY9fhxegXvq4aqK2_pBoCdB8QAvD_BwE Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waspowski Napisano 20 lutego Autor Udostępnij Napisano 20 lutego Myślałem też o tych Indiana Line Nota 260, ale gdzieś przeczytałem, że Tesi 261 lub Diva3 będą jednak lepsze. Wypisałem sobie wszystkie Wasze sugestie i będę słuchał w salonie , dzięki, miłego wieczoru Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 21 lutego Udostępnij Napisano 21 lutego 9 godzin temu, Waspowski napisał: OK, wstępnie jestem już umówiony w salonie na marzec, wezmę Wasze sugestie pod uwagę i dam znać co kupiłem, dzięki za pomoc Takie terminy czy Ty nie masz czasu wcześniej? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waspowski Napisano 21 lutego Autor Udostępnij Napisano 21 lutego Ja tak chciałem😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts