Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam, proszę doradzić jakie kolumny podstawkowe do mini wieży Panasonic SC-PMX 802, muzyka przede wszystkim z odtwarzacza CD, pokój do 12m3, muzyka od W.A.S.P. Deep Purple, TSA, przez Pink Floyd,  The Beatles po SDM, Wołosatki...

Co sądzicie o Indiana Line Tesi 261, Diva 262 lub Diva 3 ?

• 3 weeks later...
Napisano

Cześć

Z tego co widzę ten zestaw ma 60 watt przy 3 oHm.

Jeszcze takich kolumn nie widziałem. Z drugiej strony nigdy nie szukałem.

Możesz zerknąć na instrukcje obsługi. 

Tam powinno coś byc na temat impedancji kolumn Z jakimi ten system może być łączony. 

Od tego bym zaczął. 

Dlaczego szukasz innych kolumn?

W takich systemach wszystko jest tak zrobione by razem dobrze współpracować. Tak myślę że w 12 metrach nic więcej nie potrzeba.

Jednak dla samego siebie możesz się rozejrzeć.  Nie zaszkodzi. 

Napisano

Dzięki za zainteresowanie🙂, impedancja obciążenia głośników od 3ohm do 16ohm

Grają fajnie, ale jeżeli jest szansa że inne zagrają lepiej to chciałbym spróbować dlatego też napisałem na forum prosząc o pomoc. Muszą być podstawkowe tak do 3tys.zl

Napisano (edytowany)

Ile te sprzęt watów daje przy 4 oHm i 8 oHm?

Zerknij na Qacoustics, Dali, Monitor Audio czy może Pylon Audio. Pewnie jeszcze więcej firm jest ale to to,  co mi do głowy przyszło, co ma szansę w budżecie się zmieścić.

Te Qacoustics sprawdź, mają nie drogie kolumienki a gdzieś widziałem dość pozytywne opinie.

Przyjemnego czytania i odkrywania

Tutaj popatrz dla przykładu. Ceny raczej podane za jedna sztukę

https://www.q21.pl/category/kolumny-monitory

Edytowano przez Artur Brol
Napisano

Powodzenia.

Możesz też z drugiej ręki zerknąć, lub śledzić sklepy, każdy tam ma coś z przeceną.  Czy to coś co od klienta wziął czy co jako demo model używali.

Możesz mieć lepsze kolumny za mniejsze pieniądze.

Powodzenia

Napisano

Myślałem też o tych Indiana Line Nota 260, ale gdzieś przeczytałem, że Tesi 261 lub Diva3 będą jednak lepsze. Wypisałem sobie wszystkie Wasze sugestie i będę słuchał w salonie , dzięki, miłego wieczoru