szala18 Napisano 18 lutego 2024 Napisano 18 lutego 2024 (edytowany) Hej, chciałem zapytać czy dysk HDD WD Elementals 8 TB USB wpięty w Zidoo z9x pro będzie cały czas pracował nawet gdy zidoo będzie wyłączone ? ponieważ dysk ten z uwagi iż jest duży ma swoje osobne zasilanie zasilanie sieciowe ? Gdy podłączam dysk 2 TB usb nie ma osobnego zasilania i tutaj dysk budzi się gdy włączam zidoo, natomiast wyłącza gdy zidoo jest wyłączone. Jak to wygląda w sytuacji gdy dysk zewnętrzny posiada swoje zasilanie i też jest podłączony przez usb z odtwarzaczem sieciowym? Chciałbym aby nie pracował cały czas - tylko na czas włączenia odtwarzania. Edytowano 18 lutego 2024 przez szala18 Odpisz, cytując
Wing0 Napisano 19 lutego 2024 Napisano 19 lutego 2024 Do rozruchu potrzebuje sygnał z USB. Mam taki sam. Odpisz, cytując
szala18 Napisano 19 lutego 2024 Autor Napisano 19 lutego 2024 3 godziny temu, Wing0 napisał: Do rozruchu potrzebuje sygnał z USB. Mam taki sam. Aha czyli jak bedzie zasilanie do sieci podlaczone caly czas, a przez usb do stremera to jak wyłączę streamer to dysk rownież się wylaczy bo nie bedzie sygnału z usb, dobrze rozumiem Wing0? Odpisz, cytując
Recommended Posts