Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam wszystkich,

Mam pokój 15 m2 w kształcie kwadratu i amplituner Denon AVR-1911. Muszę dokupić kolumny do powieszenia na ścianie (mało miejsca i Subwofer też odpada).

Słucham głównie muzyki z komputera (YT, mp3), rzadko używam do filmów z TV Netflix ale zdarza się jak fajny film. Głównie zależy mi na jakości muzyki bo to częściej . Muzyka instrumentalna, elektroniczna, czasami coś bardziej dynamicznego metal, rock i lubię MOCNY bas (zawsze można go zmniejszyć). 

Skłaniam się ku TAGA Harmony inMove 5.0 bo są niewielkie i bardzo ładne. Nie mam możliwości odsłuchu.

Budżet na 5 kolumn max. 2000 zł nowe / używane.

A może sprzedać Danona i kupić cały zestaw z amplitunerem? Może kupić porządne 2x staereo i słabsze surroundy + centralny?

Będę wdzięczny za pomoc bo kilka godzin już straciłem na szukanie, przeglądanie, słuchanie YT itp.

Napisano

Dzięki Piotr, po zapoznaniu się z recenzjami jestem pewny że Twoja propozycje do stereo jest ok, coś wybiorę i z basu będę zadowolony.

Pozostają tańsze i mniejsze surroundy + central. Co możecie polecić?

Napisano
Dnia 23.02.2024 o 11:40, matys napisał:

Dzięki za polecenia. Najbardziej chciałbym te Quantumy 653, ale nigdzie nie ma, znalazłem 603 czy będą na poziomie 653?.

Tak. Quantum 603 to jest ten sam poziom. On z tego co pamiętam miał klasyczna maskownice.

673 miał metalową.

W tamtym czasie taką wizję mieli niemcy bo stosowali to nie tylko w Magnacie.