matys Napisano 20 lutego Udostępnij Napisano 20 lutego Witam wszystkich, Mam pokój 15 m2 w kształcie kwadratu i amplituner Denon AVR-1911. Muszę dokupić kolumny do powieszenia na ścianie (mało miejsca i Subwofer też odpada). Słucham głównie muzyki z komputera (YT, mp3), rzadko używam do filmów z TV Netflix ale zdarza się jak fajny film. Głównie zależy mi na jakości muzyki bo to częściej . Muzyka instrumentalna, elektroniczna, czasami coś bardziej dynamicznego metal, rock i lubię MOCNY bas (zawsze można go zmniejszyć). Skłaniam się ku TAGA Harmony inMove 5.0 bo są niewielkie i bardzo ładne. Nie mam możliwości odsłuchu. Budżet na 5 kolumn max. 2000 zł nowe / używane. A może sprzedać Danona i kupić cały zestaw z amplitunerem? Może kupić porządne 2x staereo i słabsze surroundy + centralny? Będę wdzięczny za pomoc bo kilka godzin już straciłem na szukanie, przeglądanie, słuchanie YT itp. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 20 lutego Udostępnij Napisano 20 lutego Przy małych rozmiarach , sub jest konieczny . I nie ma KD bez suba . Poszło PW i Ciebie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matys Napisano 20 lutego Autor Udostępnij Napisano 20 lutego Nie mamy miejsca na suba, ale rzadko oglądamy przez KD więc sobie poradzimy bez suba. Ważne żeby muza grała super. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 21 lutego Udostępnij Napisano 21 lutego Czyli małe kolumny Bez suba Ale z sobrym , duzym basem? Za 2K za 5 kolumn? Jak? Magnat Supreme 202 / Quantum 653 Tannoy M2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matys Napisano 21 lutego Autor Udostępnij Napisano 21 lutego Nie musi być duży bas, ważne żeby był. Wiem że z małych kolumn 'szału nie ma' bass reflex z przodu wystarczy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 22 lutego Udostępnij Napisano 22 lutego Położenie bass rflexu nie ma znaczenia. Najpierw bym MOCNY pogrubiony i dużymi literami a teraz już nie musi? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matys Napisano 22 lutego Autor Udostępnij Napisano 22 lutego Dzięki Piotr, po zapoznaniu się z recenzjami jestem pewny że Twoja propozycje do stereo jest ok, coś wybiorę i z basu będę zadowolony. Pozostają tańsze i mniejsze surroundy + central. Co możecie polecić? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 23 lutego Udostępnij Napisano 23 lutego Do Magnata 202 masz 102 Do Tannoy M2 masz M1 Do Quantum masz dokładnie te same Central też jest od kompletu. Możesz szukać całych gotowych zeystawów co ludzie sprzedają. W sensie kompletów 5.1 I to polecam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matys Napisano 23 lutego Autor Udostępnij Napisano 23 lutego Dzięki za polecenia. Najbardziej chciałbym te Quantumy 653, ale nigdzie nie ma, znalazłem 603 czy będą na poziomie 653?. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 26 lutego Udostępnij Napisano 26 lutego Dnia 23.02.2024 o 11:40, matys napisał: Dzięki za polecenia. Najbardziej chciałbym te Quantumy 653, ale nigdzie nie ma, znalazłem 603 czy będą na poziomie 653?. Tak. Quantum 603 to jest ten sam poziom. On z tego co pamiętam miał klasyczna maskownice. 673 miał metalową. W tamtym czasie taką wizję mieli niemcy bo stosowali to nie tylko w Magnacie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts