purzyk Napisano 22 lutego Udostępnij Napisano 22 lutego Czy może ktoś jakimś turbo przypadkiem ma ostatni Firmware do tego amplitunera? Ponieważ sprzęt ma 10 lat to aktualizacja z poziomu Menu nie jest możliwa - connection failed. Napisałem do denon UK - odpisali żeby kontaktować się z Polskim serwisem. Polski serwis napisał, że owszem mają firmware ale nie mogą mi wysłać - mogą go dla mnie wgać, ale czas oczekiwania to 2 miesiące na usługi poza gwarancyjne... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 23 lutego Udostępnij Napisano 23 lutego Obawiam się że będzie problem. Coś się dzieje? Cośnie działa? W jakim celu chcesz go wgrać? Mówili o kwocie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
purzyk Napisano 23 lutego Autor Udostępnij Napisano 23 lutego Kwota to 150zł, więc to nie problem Ostatni firmware dodaje spotify connect do amplitunera (z tego chciałbym korzystać) + w tym momencie amplituner nie dekoduje przestrzennego dźwięku z netlfxa (HBO I Disney działa git) ale netlix tylko stereo - i to podobno też zostało naprawione. Więc przydałoby się to zrobić... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 26 lutego Udostępnij Napisano 26 lutego A no to tak. Pytanie czemu tego nie mozesz zrobic przez siec. Robiles najpierw reset? A potem aktualizację? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
purzyk Napisano 26 lutego Autor Udostępnij Napisano 26 lutego (edytowany) Bo Denon wyłączył możliwość aktualizacji przez sieć produktów starszych niż 10 lat dla tego konkretnego amplitunera wyłączyli to w czerwcu 2023. Pisałem do Denon UK ale dostałem taką wiadomość Unfortunately we stopped all firmware support for most of our legacy products including the AVR-X2000 back in June 2023. We apologise for any inconvenience. I jak rozumiem chodzi tu o zmuszenie ludzi do tego, żeby kupili nowy sprzęt, ale dzięki takiemu zagraniu ja Denona będę omijał szerokim łukiem. Edytowano 26 lutego przez purzyk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 26 lutego Udostępnij Napisano 26 lutego I nie jesteś sam, mój mały Denon też umarł, wpierw zabrali Spotify a potem TuneIn. Oczywiście podłączając zewnętrzy streamer czy pendrive muzyka płynie, ale niesmak do firmy Denon pozostał. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 27 lutego Udostępnij Napisano 27 lutego 22 godziny temu, purzyk napisał: Bo Denon wyłączył możliwość aktualizacji przez sieć produktów starszych niż 10 lat dla tego konkretnego amplitunera wyłączyli to w czerwcu 2023. Pisałem do Denon UK ale dostałem taką wiadomość Unfortunately we stopped all firmware support for most of our legacy products including the AVR-X2000 back in June 2023. We apologise for any inconvenience. I jak rozumiem chodzi tu o zmuszenie ludzi do tego, żeby kupili nowy sprzęt, ale dzięki takiemu zagraniu ja Denona będę omijał szerokim łukiem. No tak. Kończy się wsparcie które musieli zapewnić to gaszą. Ok. No szkoda. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeon Napisano 22 marca Udostępnij Napisano 22 marca Dnia 22.02.2024 o 16:14, purzyk napisał: Czy może ktoś jakimś turbo przypadkiem ma ostatni Firmware do tego amplitunera? Ponieważ sprzęt ma 10 lat to aktualizacja z poziomu Menu nie jest możliwa - connection failed. Napisałem do denon UK - odpisali żeby kontaktować się z Polskim serwisem. Polski serwis napisał, że owszem mają firmware ale nie mogą mi wysłać - mogą go dla mnie wgać, ale czas oczekiwania to 2 miesiące na usługi poza gwarancyjne... Czy udało się Panu znaleśc aktualizacje? Też szukam:) pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
purzyk Napisano 22 marca Autor Udostępnij Napisano 22 marca 36 minut temu, zeon napisał: Czy udało się Panu znaleśc aktualizacje? Też szukam:) pozdrawiam niestety nie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
purzyk Napisano 22 marca Autor Udostępnij Napisano 22 marca 5 godzin temu, zeon napisał: Czy udało się Panu znaleśc aktualizacje? Też szukam:) pozdrawiam Gdybyś znalazł gdzieś jakimś cudem to daj znać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MirekPL Napisano 23 marca Udostępnij Napisano 23 marca 20 godzin temu, purzyk napisał: Gdybyś znalazł gdzieś jakimś cudem to daj znać A może w takiej sytuacji spróbować znaleźć jakiś niekoniecznie autoryzowany serwis? https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3978803.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
purzyk Napisano 8 maja Autor Udostępnij Napisano 8 maja Dnia 22.03.2024 o 10:13, zeon napisał: Czy udało się Panu znaleśc aktualizacje? Też szukam:) pozdrawiam ktoś dzisiaj odpisał na avsforum z linkiem do ostatnej wersji firmware więc wklejam dla potomnych https://archive.org/download/usb-avr-x-2000-e-2-000100640200-0010/USB_AVR-X2000E2_000100640200-0010.zip 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts