szala18 Napisano 24 lutego Udostępnij Napisano 24 lutego Siemano, mam takie może błahe pytanie co do niektórych ale dopiero zaczynam przygodę z amplitunerem (od 2 miesięcy posiadam Yamaha V6A) i chciałem się dowiedzieć odnośnie najlepszych ustawień pod filmy i TV. Pod filmy z USB i dekoder TV chyba najlepiej ustawić opcję STRAIGHT (czyli bezpośrednio ze źródła taki jaki jest leci tak ?) lub z programu dźwięku Surround Decoder podobnie jak straight tylko ma też różne programy - DTS NEO CINEMA 6 / Dsur i inne .... tutaj chciałem zapytać z czego wy korzystacie ? I kolejna sprawa to te pozostałe ustawienia tj; Enchancer, Extra Bass , YPAO Volume - macie to wszystko włączone czy nie ? Aktualnie mam układ głośników 4.0 bez suba i centralki. Dzięki za podpowiedzi pozdro Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 24 lutego Udostępnij Napisano 24 lutego A , kolega czytał instrukcję ? Tam jest opisany każdy tryb . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szala18 Napisano 24 lutego Autor Udostępnij Napisano 24 lutego pytałem o Wasze doświadczenia z tych ustawień - czytałem i coś tam się bawiłem tymi programami ale nie mogę się zdecydować co jest najlepsze dla kina i telewizji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 26 lutego Udostępnij Napisano 26 lutego Straight musi być. Czesto YPAO ustawia Ci front na large. Zmien to na 60/80Hz Ypao Volume daj na on Extra bass jest dostepne pod szybkim menu nie tym głownym z tego co pamietam. To jest po to aby szybko edytowac przy konkretnym filmie. To nie jest zapisane na stale. Znaczy jest. Ale do szybkiej edycji. Rozumiesz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szala18 Napisano 27 lutego Autor Udostępnij Napisano 27 lutego Dnia 26.02.2024 o 08:10, Piotr Sonido napisał: Straight musi być. Czesto YPAO ustawia Ci front na large. Zmien to na 60/80Hz Ypao Volume daj na on Extra bass jest dostepne pod szybkim menu nie tym głownym z tego co pamietam. To jest po to aby szybko edytowac przy konkretnym filmie. To nie jest zapisane na stale. Znaczy jest. Ale do szybkiej edycji. Rozumiesz? dziekuję Piotrze za rade, rzeczywiście fronty mam ustawione na Large dziś to zmienie na small i zobaczę czy jest różnica, Ypao Volume mam na ON, co do ekstra bassu wyczytałem że w przypadku gdy nie mam jeszcze suba to należy mieć to włączone. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 28 lutego Udostępnij Napisano 28 lutego 19 godzin temu, szala18 napisał: dziekuję Piotrze za rade, rzeczywiście fronty mam ustawione na Large dziś to zmienie na small i zobaczę czy jest różnica, Ypao Volume mam na ON, co do ekstra bassu wyczytałem że w przypadku gdy nie mam jeszcze suba to należy mieć to włączone. Wróć Extra bass to po prostu granie przez subwoofera basu z frontów. Jego duplikowanie. Jak dasz na small to ma to mniejsze znaczenie. Pomyliłem nieco opcję. To w szybkim menu to chyba bass trim? Nie mam amplitunera teraz pdo reką. To jest do zmiany szybkiej w trakcie ogladania seansu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz P. Napisano 28 lutego Udostępnij Napisano 28 lutego (edytowany) Dnia 24.02.2024 o 10:24, szala18 napisał: Siemano, mam takie może błahe pytanie co do niektórych ale dopiero zaczynam przygodę z amplitunerem (od 2 miesięcy posiadam Yamaha V6A) i chciałem się dowiedzieć odnośnie najlepszych ustawień pod filmy i TV. Pod filmy z USB i dekoder TV chyba najlepiej ustawić opcję STRAIGHT (czyli bezpośrednio ze źródła taki jaki jest leci tak ?) lub z programu dźwięku Surround Decoder podobnie jak straight tylko ma też różne programy - DTS NEO CINEMA 6 / Dsur i inne .... tutaj chciałem zapytać z czego wy korzystacie ? I kolejna sprawa to te pozostałe ustawienia tj; Enchancer, Extra Bass , YPAO Volume - macie to wszystko włączone czy nie ? Aktualnie mam układ głośników 4.0 bez suba i centralki. Dzięki za podpowiedzi pozdro Bez suba, po zmianie na small bas pewnie całkiem zniknie. Sprawdź sobie jak będzie brzmieć, u mnie włączona tylko funkcja Ypao volume,Straight resztę mam na off. Z tym że układ to pełne 5.1 z odcięciem Small 80hz Edytowano 28 lutego przez Łukasz P. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 29 lutego Udostępnij Napisano 29 lutego aha bo tam nie ma suba? 4.0? Co to za kino? Kolego leć i dokupuj centralkę i suba! Bo to nie jest kino!!!!! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szala18 Napisano 5 marca Autor Udostępnij Napisano 5 marca Na centralke czekam od stycznia w Q21 i doczekac sie nie moge, ani terminu czy juz od dystrybutora mozna ściągńać..... caly zestaw tam kupilem i w sumie ta centralke Heco Aurora Center 30 czarną niby nigdzie nie ma .... sub wjedzie w wakcje 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 6 marca Udostępnij Napisano 6 marca Aurora center nie ma? Serio? To taki raczej typowy model był. https://www.euro.com.pl/glosniki-centralne/heco-aurora-center-30-bialy.bhtml?gad_source=1&gclid=CjwKCAiAxaCvBhBaEiwAvsLmWIcYST0FftcAyzFpx679EyMeAfhUwcHVsBfyuv4k5ynpGrIbDR8PwxoC69YQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds W piątek u Ciebie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz P. Napisano 7 marca Udostępnij Napisano 7 marca (edytowany) #Szala18 No to spory czas oczekiwania, popytaj w innych sklepach (marketach,allegro) a tam się dogadaj z chłopakami o zwrot częściowy kasy. Tak na szybko patrząc, jest czarna wersja w kilku sklepach. Trzeba dopytać o potwierdzenie. #Piotrek Sonido Kolega celuje w czarny kolor, z tego co pisał. Edytowano 7 marca przez Łukasz P. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szala18 Napisano 8 marca Autor Udostępnij Napisano 8 marca No dokładnie tych białych jest na pęczki, a czarnych brak ... 😑 dzwonilem do kilku sklepow lbx s4home u nawet jak na stronie pisze dostepny to ogolnie brak.... podobno gdzies na wiosne beda bo to problem globalny, nie ma ktos do sprzedania heco center 30 czarny? 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 10 marca Udostępnij Napisano 10 marca AAA ok. U nich tak bywało pamiętam. Też tego nie rozumiałem. Ale faktycznie sie zdarza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MasterD23337 Napisano 11 marca Udostępnij Napisano 11 marca Dnia 8.03.2024 o 09:22, szala18 napisał: No dokładnie tych białych jest na pęczki, a czarnych brak ... 😑 dzwonilem do kilku sklepow lbx s4home u nawet jak na stronie pisze dostepny to ogolnie brak.... podobno gdzies na wiosne beda bo to problem globalny, nie ma ktos do sprzedania heco center 30 czarny? 😁 Kup i oklej okleiną😀 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szala18 Napisano 23 marca Autor Udostępnij Napisano 23 marca Ehhhh no chyba tak by trza było zrobić i okleić bo od grudnia nie są dostepne i nie wiadomo kiedy bedą w sprzedaży. Czy do zestawu Heco Aurora 700, 300 moge dobrać jakiś inny glosnik centralny? Np heco victa prime 102? Tylko widze ma impedancje 8 omh a z yamaha v6a mam ustawione wszystko na 6 omh. Czy ewentualnie jakiś inny polecacie do takiego zestawu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts