Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Cześć, mam taki problem mam TV TCL 55c625 i podłączyłem do niego Denona Pma - 900 hne poprzez kabel optyczny QED. Był dźwięk z TV, nie było dźwięku z platform typu Amazon, itp., ale od wczoraj nie mam też dźwięku z TV. Przejrzałem wszystkie ustawienia dźwięku w TV i  noc to nie dało. Macie jakieś pomysły?

Napisano

Pozwole sobie na podpięcie się pod zapytanie kolegi o możliwe przyczyny takiego stanu.

U mnie TV Panasonic nie chce współpracować z DAC po optyku (sprawdzone na AQ i Chord) ale oba kable działają razem z CD player.

Co ciekawe ... miałem podobnie jak kolega, tylko u mnie pierwsze połączenie zakończyło się sukcesem, ale po dwóch dniach dźwięk się skończył, podłączyłem jeszcze pod dekoder cyfra + i tez cisza, uznałem wiec ze kabel uszkodzony i zakupiłem kolejny, niestety ..... nic się nie zmieniło. Jest to wyjątkowo ciekawy przypadek, którego też nie pojmuje ... dlaczego nie działa.

??????

Napisano

Gniazda optyczne w telewizorach mogą słabo trzymać wtyczkę. U mnie było podobnie. Dźwięk zanikał. Ustawienie wtyczki centralnie w gnieździe telewizora pomogło.

Trza ustawić centralnie na wprost i jeszcze lekko docisnąć. Ewentualnie czymś spróbować unieruchomić wtyczkę w gnieździe optycznym telewizora.