Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Niekiedy na forach są pytania, czy i jak można podłączyć sound bar do kina domowego. Odpowiedź brzmi: nie da się, to zupełnie bez sensu, lub obie opcje naraz. Przecież AVR potrzebuje pasywnych głośników.

Ha! Doprawdy?

Prezentuję...

Soundbar 2.0 na suficie (lub z tyłu), podłączony przez AUX-RCA do pre-out na końcówkę mocy w Ampli 9-kanałowym z procesowaniem 11. Przecież to tylko głośnik(i) aktywny!

Plusy: brak konieczności końcówki mocy, kolejne kanały są. Niektórzy chcą muzykę "do kotleta" jak w galerii handlowej tylko z sufitu? Voila! Bluetooth już na pokładzie. Zestaw do przywiercenia też już jest.

Minusy: nie wiem czy mają jakiś auto-standby. Nie rozstawimy szeroko.

W każdym razie, ampli wyślę sygnał, skalibruje wszystko. Nawet można dać bar tej samej marki co ampli lub głośniki (Denon, Yamaha, Onkyo, Klipsch, Polk, B&W... :D) Niegłupie, co?

Edytowano przez Gumowe Ucho
Napisano (edytowany)

O ja pierdu, nie wpadł bym na to :D

Mi by się marzył ampli co by ogarnął głośniki aktywne bluetooth w systemie wielokanałowym. Np. JBL Flip 6. Kto miał z tą "zabawką"do czynienia ten wie że to nadzwyczaj udany dźwiękowo produkt.

Edytowano przez Butler
Napisano
12 minut temu, Butler napisał:

O ja pierdu, nie wpadł bym na to :D

Mi by się marzył ampli co by ogarnął głośniki aktywne bluetooth w systemie wielokanałowym. Np. JBL Flip 6. Kto miał z tą "zabawką"do czynienia ten wie że to nadzwyczaj udany dźwiękowo produkt.

Faktycznie daje radę, pewnie mono RCA->AUX by się wpięło.