Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Cześć , 

Szukam dla znajomego ,towarzysza do elac debut B6.2

Wymagania :

- kolumny zostają

- ma być amplituner all on one z dużym wyświetlaczem ,standardowych rozmiarów Ampli z radiem internetowym, DAB

-  cena za używkę 1000-2500 zl (najlepiej coś koło 1500-1800 zł)

- nie Yamaha , bo już Ampli Yamahy z takimi kolumnami ma jako drugi zestaw i jest zadowolony ale chciałby spróbować jakiegoś innego Ampli niż Yamaha w połączeniu z debut B6.2

- wzmak plus streamer odpada, ma być jedno pudło

propozycja to Onkyo tx-8250 używka

czy ten Onkyo dobrze zgrywa się z Elacami Debut B6.2 ?

może coś innego z Ampli stereo możecie polecić do  tych Elacow ?

ps wiem ,że można lepiej tzn osobno wzmak plus streamer albo inne kolumny ale niestety założenia są jakie są i należy się ich trzymac

Napisano (edytowany)

Nie , nie szukam potwierdzenia w wyborze , pewno lepiej polować na wzmak plus wiim ale to nie moje decyzje.( Ja wiem ,że tak lepiej ale nie przekonam)

Ma być all in one - jedna duża skrzynka 

Ps.sam mam wzmacniacz plus Chromecast audio

Edytowano przez helmut..
Napisano

AXR100 to amplituner tylko bez funkcji sieciowych a Wiima można "wrzucić" za sprzęt i będzie widoczna jedna skrzynka :) Jeśli jednak z jakiś powodów nie, Onkyo brzmieniowo jest OK ale funkcje sieciowe są kulawe. Do Elaca brzmieniowo pasują amplitunery Yamaha z serii RN. Funkcje sieciowe przez aplikację Music Cast działają lepiej niż te w Onkyo. Z kolei amplitunery Denon odpadają brzmieniowo dla kolumn Elacka. Można jeszcze pomyśleć o Marantz NR1200