Tweeter2016 Napisano 10 kwietnia Udostępnij Napisano 10 kwietnia (edytowany) Namawiam znajomego na Ushery S 520 (miałem i poza słabym bassem były super). Jaki wzmacniacz niedrogi (600-1200 zł) polecić do niego (nowy lub używany)? Początkowo myślałem o SABAJ A30A (ale to 1700+ zet), a kolega nie chce za dużo wydawać. Wiem, że bardzo popularne wśród tanich "piecy" są Loxjie A30 - jakiś czas temu schodziły jak ciepłe bułeczki, teraz jeszcze się pojawiły A40. A może jakiś SMSL? czy SABAJ A20A? Nie orientuję się w tych sprzętach ChiFi klasy D, więc liczę na Waszą pomoc. Coś co się zgra z Usherami, chodzi o w miarę dobre brzmienie, mocy nie potrzeba wiele - to małe pomieszczenie, ma ok. 8-10 m2. Aaaaaaaaaaa i pottrzebna jest opcja odczytu plików audio z USB. Fajnie jakby też dało się wejść na DAC urządzenia przez kabelek USB z komputera, ale to już opcjonalnie, bo wiadomo, ze tanie "ampy" zwykle nie mają DAC-a. Edytowano 10 kwietnia przez Tweeter2016 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 10 kwietnia Udostępnij Napisano 10 kwietnia Loxjie A40 może być całkiem spoko i ma wszystko. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweeter2016 Napisano 10 kwietnia Autor Udostępnij Napisano 10 kwietnia A czym się różni od A30? Bo jeśli przybyło jej tylko mocy, to może A30 za pół ceny wystarczy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweeter2016 Napisano 10 kwietnia Autor Udostępnij Napisano 10 kwietnia (edytowany) Wyczytałem tylko, że Loxjie ma mniejsze zniekształcenia przy cichym słuchaniu, a A40 mniejsze przy głośnym + dodatkowe wejścia HDMI i PHONO. Edytowano 10 kwietnia przez Tweeter2016 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweeter2016 Napisano 11 kwietnia Autor Udostępnij Napisano 11 kwietnia Jakby ktoś szukał małych Usherów w dobrej cenie, to tu jest ciekawa oferta z Warszawy: https://www.olx.pl/d/oferta/kolumna-usher-s-520-CID99-IDYJJy7.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 11 kwietnia Udostępnij Napisano 11 kwietnia A40. ale nie wiem czy te kolumny nie zasługują na coś lepszego. Może używany wydajniejszy, nie koniecznie ciepły wzmacniacz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweeter2016 Napisano 11 kwietnia Autor Udostępnij Napisano 11 kwietnia No a na co zasługują? Kolumny są za 2300 nówki, co do 2300 można im dać fajnego, może z używek? Rozumiem, że polecasz klasę AB? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweeter2016 Napisano 11 kwietnia Autor Udostępnij Napisano 11 kwietnia Z czym to się zgra możliwie dobrze? ROTEL A11 Tribute za 2300? Cambridge Audio CXA61 używane od 2300 zł (tylko, ze nowe niewiele drożej )? Yamaha A-S 501? Pioneer A40AE? DENON PMA 600? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daa_ban Napisano 15 kwietnia Udostępnij Napisano 15 kwietnia Może coś pokroju Micromega MyAMP - jest dac, klasa A/B, mały rozmiar. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts