Skocz do zawartości

Jakie głośniki bezprzewodowe surround do amplitunera Denon AVC 3800 H? Czy w ogóle jakieś istnieją

Recommended Posts

Napisano

Jestem posiadaczem systemu 5.1.2 opartego o amplituner Demon avc 3800h, chciałbym rozbudować ten system o dodatkowe 2 głośniki bo mam niewykorzystane 2 wyjścia ( tyły) w amplitunerze, jednak chcę uniknąć kabli na podłodze. Gdy budowałem dom to wtedy kino było na etapie 5.1 i tak kable są rozprowadzone w podłodze . Czy są jakieś pasywne urządzenia które wyemitują dźwięk bezprzewodowo bez dużej utraty jakości dźwięku do 2 kolumn (pasywnych) tylnych i nie zrujnują mnie finansowo. Obecnie wszystkie głośniki ( kolumny) są firmy Teufel, dokładnie Teufel Theater 500 5.1 surround. To ma mi służyć do kina domowego aby było więcej dźwięku przestrzennego w filmach. Muzyki i tak słucham na wzmacniaczu stereo Denon PMA 1700 NE .  Czy jest coś takiego, prosiłbym o propozycje i nazwę urządzeń lub głośników.

Napisano

Dokładnie. Jaki kolwiek transmitter.

Ale samych bezprzewodowych nie kupisz. Bo mimo że 3800 Ma Heos i sa takowe głosniki jak na przykład Denon Home 150. To one NIE MOGĄ pracowac w kinie. Heos nie puszcza dzwieku multi na swojej platformie.

Możesz polowac jeszcze na takie cos

https://avstore.pl/konwertery-audio/monitor-audio-wt-1-wr-1-zestaw-bezprzewodowy-nadajnik-odbiornik.html

Do tego musisz mieć pozniej wzmak stereo dla tych dwóch kanałów. Loxjie A30 na przykład. Wyjdzie taniej niż ten Teufel

Albo to

https://allegro.pl/oferta/bezprzewodowy-przedluzacz-audio-rt5066-2-4ghz-100m-15531084318?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_content=supercena&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_elktrk_rtvagd_pla_pmax_sc&ev_campaign_id=17966335598&gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwir2xBhC_ARIsAMTXk873pFqzkSuoAj6fsix22skRJCpWk0TfIcJP731du4C56Kbx0HQBF7EaAlBSEALw_wcB

Ale tego nie znam.