Melonpl Napisano 13 kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2009 Witam. Posiadam od niedawna calkiem fajny zestraw... KEF iq90 i wzmacznaicz + CD Denon 1500 AE (+ soobwofer)Glosniki jednak nie spelniaja do konca moich oczekiwan. Zasatanawiam sie wiec na przejsciem na XQ40...drogie..ale... jak sie ma niespelnione marzenia dzwiekowe.... .Zastanawiam sie czy wzmaczniac ktory posiadam w pelni "obsłuży" te kolumienki...moze ktros doradzi/odradzi... ogólnie zmienic che tylko kolumny ...pomieszczenie 25m2, muza: smooth jazz, pop, rock, troche filmowej ... pozdrawiamMelon Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazalski Napisano 13 kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2009 Hejwydaje mi sie ze sprzet masz bardzo przyzwoity. Klasa tych kolumn drownuje klasie wzmacniacza. Musisz zdradzic nam jakie jeszcze masz kable i co najwazniejsze czego oczekujesz/czego ci brakuje w tym zestawie co masz.pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melonpl Napisano 13 kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2009 Cytat Hejwydaje mi sie ze sprzet masz bardzo przyzwoity. Klasa tych kolumn drownuje klasie wzmacniacza. Musisz zdradzic nam jakie jeszcze masz kable i co najwazniejsze czego oczekujesz/czego ci brakuje w tym zestawie co masz.pozdrawiam brak mi ... wiekszej soczystosci dzieku..głebi..ciezko to czasami okreslic - mysle ze poprostu "wiekszego dzwieku"Jak poglosnie - to dziek robi sie coraz lepszy...ale nie moge caly czas sluchac na pokrecownym regulatorze mam kilka plyt XRCD ... reszta zwyczajnekable: Alphard Davinci SL7 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 13 kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2009 Niezły zestaw ,zwłaszcza kolumny ,wzmaka można w przyszłości wymienić na coś lepszego bo brak mu wzorcowej kontroli basu.Głównym ograniczeniem systemu jest okablowanie.Tu masz ciekawy głośnikowiec, wiem bo kiedyś miałem.http://www.audiostereo.pl/ogloszenia.html?id=33369 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazalski Napisano 13 kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2009 tak, qedy sa dobrym rozwiazaniem, jednak lepszym wydaje sie dmn reason. osobisice wybralbym te drugie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 13 kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2009 Akurat miałem przyjemnośc osobiście testować te KEF-y /miałem je w domu 1,5 miesiąca/ z Qedem oraz wzmacniaczem Denon -1500 jaki posiada kolega ,założyciel wątku oraz z moim wzmakiem Luxman L-590A II.Głos w dyskusjach o sprzęcie zabieram tylko wtedy kiedy miałem osobistą styczność z "przemiotem tematu" i mogę podzielićsię moimi doswiadczeniami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melonpl Napisano 13 kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2009 myslicie ze wymiana kabli poprawi znacznie wrazenia sluchowe? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 14 kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2009 Aż tak "znacznie" to może nie ,ale warto zadbać o wszystkie elementy toru w tym okablowanie/głośnikowe ,IC i zasilające/bo składa się to ostatecznie na uzyskany efekt końcowy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts