korzo Napisano 10 maja Udostępnij Napisano 10 maja Witam Tak jak w temacie. Wybór chciałbym zawęzić do max 2-3 marek i modeli. Miałem wysłużonego Philipsa LX3950, który po ponad 20 latach umarł śmiercią naturalną. Przestał czytać płyty. Podsuńcie prosze parę ciekawych opcji do wyboru z tych oldschoolowych sprzętów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 10 maja Udostępnij Napisano 10 maja Rzuć kostką, postaw pasjansa, cokolwiek. To trochę bez sensu. Duzo masz tych płyt, że tak Ci na tym zależy? Cokolwiek kupisz może paść za dwa dni to raczej leciwe i budżetowe sprzęty. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
korzo Napisano 10 maja Autor Udostępnij Napisano 10 maja I tak coś wybiore ale zanim to nastąpi chciałem poznać jakieś propozycje. No risk no fun 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 10 maja Udostępnij Napisano 10 maja (edytowany) 9 minut temu, korzo napisał: No risk no fun 😉 Do rzucania kostką dopisz w takim razie rosyjską ruletkę Nie odpowiedzialeś nt. płyt? Musi być kino? NA czym Ci zależy? Z czym to będziesz łączył? Edytowano 10 maja przez PanKlor Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
korzo Napisano 10 maja Autor Udostępnij Napisano 10 maja Z kinem domowym mam możliwość rozstawienia sobie głośników. Jestem przyzwyczajony do takiego rozwiązania. Odtwarzacz plus podłączone głośniki. No i do tv też mogę podłączyć. Może być też tuner+odtwarzacz. Teraz ludzie wyprzedają za niewielkie pieniądze te stare sprzęty. https://m.olx.pl/d/oferta/sprzedam-kino-domowe-onkyo-CID99-IDZodd0.html https://m.olx.pl/d/oferta/zestaw-pioneer-xv-dv55-CID99-IDZyNly.html Np te mi wpadły w oko. Ale chciałbym sie jeszcze poradzić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 10 maja Udostępnij Napisano 10 maja I co mamy Ci powiedzieć? Pierwsze coś wygląda na pełnoprawne kino domowe ale nie ma żadnej informacji nt. modelu itp. W związku z czym nie wiemy nic. Drugi to jakaś kombinacja alpejska gdzie pewnie oryginalne głośniki wyzionęły ducha... Gdybym miał 5 stów i szukałbym dźwieku przestrzennego oraz w miarę świeżego sprzętu to szukałbym Logitecha Z906. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
korzo Napisano 10 maja Autor Udostępnij Napisano 10 maja 4 minuty temu, PanKlor napisał: Gdybym miał 5 stów i szukałbym dźwieku przestrzennego oraz w miarę świeżego sprzętu to szukałbym Logitecha Z906. Ooo, i to już jest jakiś konkret i trop 😀 Pierwsze to onkyo tx-sr576 i dv-sp406 z głośnikami maudio ale nie wiem jaki model. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 10 maja Udostępnij Napisano 10 maja 9 minut temu, korzo napisał: tx-sr576 Amplituner który ma 16 lat... zgaduj zgadula ile to podziała. Tym bardziej, że nie wiadomo w jakich warunkach grał. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AutoPirat Napisano 10 maja Udostępnij Napisano 10 maja 2 godziny temu, korzo napisał: No risk no fun 😉 👍 Ceny takie, że tyle, to na "żarło" się wydaje w restauracji. Natomiast wątpię, żeby ktoś się znalazł, kto miał doświadczenie z takim sprzętem. W ciemno wybór, to jak dla mnie Onkyo, bo często niedoceniane, ...albo rzut monetą P.S. Sam tak kupiłem ostatnio topowy model Blu-ray za kwotę ...aż 300zł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
korzo Napisano 10 maja Autor Udostępnij Napisano 10 maja No wiadomo, stary sprzęt i często gdzieś zalega albo mało używany i ludzie sie wyzbywają dzisiaj za grosze. Ja użytek z tego zrobię. Kiedyś przecież ludzie kupowali i na tym słuchali a dzisiaj to już nie wypada czy jak? 😀 Szukam czegoś na zastępstwo mojego ponad 20 letniego philipsa, który padł po codziennym paro godzinnym, nie raz całodniowym eksploatowaniu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 10 maja Udostępnij Napisano 10 maja 29 minut temu, korzo napisał: Kiedyś przecież ludzie kupowali i na tym słuchali a dzisiaj to już nie wypada czy jak? 😀 W kinie masz dostępne nowe kodeki, pojawiło się hdmi i tym podobne. Może się okazać, że 10 letni sprzęt już nie ogarnie. Do tego dochodzi ryzyko awarii gdyż nie wiesz w jaki sposób był eksploatowany. Jeżeli 5 stów nie jest dla Ciebie znacząca kwotą to nie ma problemu. Jest ryzyko jest zabawa. Dla innych to może być już istotna pozycja w budżecie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 10 maja Udostępnij Napisano 10 maja POPCORN i jedziemy. 500 zł za kino. Ale z Subem co nie ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AutoPirat Napisano 10 maja Udostępnij Napisano 10 maja 2 godziny temu, PanKlor napisał: W kinie masz dostępne nowe kodeki, pojawiło się hdmi i tym podobne. Dolby 5.1 chyba zaskoczy ...i po kabelkach RCA też raczej pójdzie 11 minut temu, Piotr Sonido napisał: Ale z Subem co nie ? W wersji za 300zł w komplecie jest i SUB!!! ...to i na cały stos popcornu zostanie 3 godziny temu, korzo napisał: Ja użytek z tego zrobię. Koniecznie napisz wrażenia! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 10 maja Udostępnij Napisano 10 maja 11 minut temu, AutoPirat napisał: i po kabelkach RCA też raczej pójdzie Przejdzie jakcoś to zdekoduje. BD z 5.1 RCA na wyjsciu to drożej niż 500 zł na pewno. 12 minut temu, AutoPirat napisał: W wersji za 300zł w komplecie jest i SUB!!! ...to i na cały stos popcornu zostanie brać nie marudzić Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
korzo Napisano 10 maja Autor Udostępnij Napisano 10 maja (edytowany) https://www.philips.pl/c-p/LX3950W_01/- Takie miałem. Po ponad 20 latach zdechł odtwarzacz, nie czyta płyt. Grało? Grało Sprzęt używany głównie do zwykłego słuchania muzyki. Było też podpinane do TV. Bez obawień Edytowano 10 maja przez korzo 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 10 maja Udostępnij Napisano 10 maja 27 minut temu, AutoPirat napisał: Dolby 5.1 chyba zaskoczy ...i po kabelkach RCA też raczej pójdzie A do TV podepnie to SCARTem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AutoPirat Napisano 10 maja Udostępnij Napisano 10 maja 10 godzin temu, korzo napisał: Przestał czytać płyty. 28 minut temu, PanKlor napisał: A do TV podepnie to SCARTem. Jak w TV ma też czytnik płyt, to weźmie SCART i tą męską końcówkę wetknie do żeńskiej, to hmmm.... może się z tego coś urodzi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bora902 Napisano 11 maja Udostępnij Napisano 11 maja (edytowany) 10 godzin temu, Piotr Sonido napisał: POPCORN i jedziemy. 500 zł za kino. Ale z Subem co nie ? prosze bez zartow bo jest przeciez jest cos takiego https://www.olx.pl/d/oferta/pioneer-htp-073-kino-domowe-CID99-IDY6Ol2.html 150zl sie utarguje i bedzie OK Edytowano 11 maja przez bora902 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bora902 Napisano 11 maja Udostępnij Napisano 11 maja (edytowany) tu szczegoly techniczne i kodeki : http://www.pioneer-audiovisual.de/def/products/htp-073/ 4K ready 😘 Poza tym ten zestaw gra lepiej niz wielu "audiofilow forumowych" ma u siebie w domach 😂 (kino z dolby atmos na podbudowie uzywki i glosnikow monitorow jest do zlozenia za 1000zl ale nie zawsze na juz i teraz) Edytowano 11 maja przez bora902 literowka 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 12 maja Udostępnij Napisano 12 maja Dnia 11.05.2024 o 07:23, bora902 napisał: prosze bez zartow bo jest przeciez jest cos takiego https://www.olx.pl/d/oferta/pioneer-htp-073-kino-domowe-CID99-IDY6Ol2.html 150zl sie utarguje i bedzie OK Znam. nie wział bym tego. Ten pasywny sub to żart. A te satelitki tak samo. Nie negocjować i nie brać. Serio Teraz bez żartów Dnia 11.05.2024 o 07:51, bora902 napisał: tu szczegoly techniczne i kodeki : http://www.pioneer-audiovisual.de/def/products/htp-073/ 4K ready 😘 Poza tym ten zestaw gra lepiej niz wielu "audiofilow forumowych" ma u siebie w domach 😂 (kino z dolby atmos na podbudowie uzywki i glosnikow monitorow jest do zlozenia za 1000zl ale nie zawsze na juz i teraz) Bo to jest amplituner serii VSX3. Tylko monitory no tragedia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts